28-11-08

Leer naar je lichaam luisteren.

Ik ben opgevoed met regels en veel discipline.
Discipline is zeker niet slecht, dat hoor je mij niet zeggen!
We moesten altijd sterk zijn en flink, ook als we ons een dag minder goed voelden... gewoon doorgaan, het zou wel voorbij gaan.
Na verloop van tijd wordt dat een gewoonte. Je neemt die houding als van nature aan en je gaat steeds weer over je grenzen zonder het te beseffen.
En het lukt, je lichaam aanvaardt het... één keer, twee keer, tot honderd keer toe... en dan zegt het plots "STOP", nu heb je genoeg met me gesold!

Jaren alle signalen van je vermoeide lichaam negeren wordt afgestraft. Nu moet ik weer leren luisteren naar signalen die ik zo lang heb genegeerd dat ik ze niet meer herken. Het zal een moeilijke opdracht zijn... en zeer confronterend.

17:23 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (2) | Tags: signalen, lichaam, regels, discipline |  Facebook |

Commentaren

Het leven als chronisch zieke is hard. Leren luisteren naar je lichaam een zware opdracht die je zal leren met vallen en opstaan. Ik probeer het al bijna 10 jaar en ik struikel nog dikwijls. De aard van het beestje hé. Veel sterkte en succes met de revalidatie!

Gepost door: Nana | 28-11-08

Reageren op dit commentaar

FM Ook mij werd deze ziekte aangemeten...waar ik mee leer leven, maar nooit zal aanvaarden dat ik onder die categorie werd geplaatst! Mijn dochter heeft FM in de ergste vorm en draagt morfine-pleisters...zij kan zo goed als niks meer.

Ikzelf volg al bijna een jaar Fysiotherapie na een jaar therapie om mijn beperkingen en grenzen te kennen. Ik zal nooit genezen maar ik voel toch dat Fysio (2x per week) me beter maakt.

groetjes

(Mijn hartspecialist zegt dat het geen ziekte is, maar symptomen van...) en hij heeft gelijk gekregen...van mij toch!)

Gepost door: maike | 30-11-08

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.