08-12-08

Slapeloze nacht.

Het overkomt me zo vaak. 's Avonds doodmoe in bed duikelen, als een blok in slaap vallen en om twee, drie uur van de nacht opeens klaar wakker zijn. Paniek. Angstige gedachten. Ze malen door mijn hoofd en ik krijg ze niet weg. Ik dwing mezelf tot andere gedachten; heerlijke herinneringen, zonnige stranden, schaapjes tellen misschien? Het helpt niet... ze blijven komen.
Het lijkt net of de duiveltjes die ik tijdens de dag achter slot en grendel steek met een positieve kijk op het leven, 's nachts uitbreken en keet schoppen. Ik ben me er dan nog eens pijnlijk van bewust dat ik de volgende morgen zo stijf en stram als een pannenlat zal zijn, zelfs dat kan ik niet verhelpen.
Ik probeer vanalles, sluit mijn ogen en probeer mijn gedachten in een raket door de sterrenhemel te sturen, recht omhoog, onbevreesd, naar een oneindige verte waar alleen rust heerst. Maar mijn raketje hotst en botst en stoot langs alle kanten tegen de muren van mijn bewustzijn op.

Vannacht ben ik wakker sinds half drie. Heb mezelf anderhalf uur tot andere gedachten proberen te dwingen en ben dan opgestaan. Ik had dat veel eerder moeten doen, maar ja... Badje gevuld en anderhalf uur liggen dobberen. Zalig! Normaal ben ik na zo'n nacht een wrak en dan moet de dag nog beginnen. Maar gelukkig ben ik nu thuis en kan ik rusten wanneer het me uitkomt.

06:09 Gepost door Bientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (2) | Tags: slapen, slapeloos, gedachten, angst |  Facebook |

Commentaren

Veel rusten! Nu je kan profiteer ervan het zal het enige zijn dat helpt!
Verzorg je goed dat we je gauw terug hebben!!
Tis zo stil zonder jou...
Groetjes en veel sterkte

Gepost door: Belgique | 08-12-08

Reageren op dit commentaar

dit heb ik ook precies! :O snachts op bed gaan en dan rond 2/3 uur wakker worden en angstige gedachten hebben. En dan lig ik zo 2 uur wakker te draaien, proberen de gedachten te verzetten.. Maar als ik dan na 04.00 weer in slaap val is het wel weer goed.. Heeft dit fenomeen een naam?

Groetjes Erica

Gepost door: Erica | 28-05-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.