16-12-08

Bachbloesems.

Het gaat niet zo goed met me, een mens moet dat kunnen toegeven aan zichzelf. Noch lichamelijk, noch in mijn hoofd voel ik me goed. Alles zit verkrampt, zowel mijn gedachten als mijn lichaam.
Hier moet iets gebeuren want zo kan het niet verder. Ik begrijp heel goed dat de fysische revalidatie drie maal per week mij niet gaan verder helpen als ik mijn innerlijke mens niet ga bevrijden van alle opgekropte emoties, angsten en schuldgevoelens.

Al een tijdje ben ik in contact met Anna-Maria. Zij is coach en transformatietherapeute en is ondermeer bezig met Bachbloesemtherapie, een therapie waar ik jaren geleden ook baat bij had, maar die ik moest stopzetten omwille van de verhuis van mijn 'coach'. Via via ben ik in contact gekomen met Anna-Maria (toeval bestaat niet) en zij heeft mij al een eindje op weg geholpen.
Zondagavond besloot ik dan maar om een nieuwe afspraak te maken voor zowel mezelf als mijn zoontje want ook hij heeft het de laatste tijd precies moeilijk. Bij het minste vliegt hij uit, hangt hij aan het plafond... terwijl het anders zo'n lief ventje is. Volgens Anna-Maria zou hij mijn gevoelens uiten... de gevoelens die ik zo krampachtig probeer te verdringen...
Ik moest maar eens stoppen met me sterker voor te doen dan ik ben, ook mijn kinderen mogen zien als het écht niet goed gaat met me, want ze voelen dat toch aan en dat creëert dan spanningen bij hen.

Het was deze morgen een heel intens gesprek met de nodige tranen en de nodige pijn achteraf. Maar verrijkend. Ik wil er écht alles aan doen om mijn lichaam en geest te bevrijden. Het zal een moeizame, lange weg worden, iedereen voorspelt mij dat, maar ik ga voor genezing.

Wil je meer lezen over Bachbloesemtherapie? Ga dan eens naar deze informatieve site.

Commentaren

ja, idd Ik lees je verhaal, en sta er even bij stil... Ik hoop voor jou dat je baat vind bij de bachbloesemtherapie. Ikzelf gebruik het ook en heb er goede resultaten mee.
Ik denk aan je!
Dikke kus
Elsjeuh

Gepost door: Elsjeuh | 16-12-08

Reageren op dit commentaar

Hoi Bientje. Die Bachbloesemtherapie wat houdt dat eigenlijk in. Ik heb wel op de site gekeken maar kan er niet uithalen wat er ze dan eigenlijk doen. Dikke knuffel en hou je goed, Jada

Gepost door: Jada | 04-02-09

Reageren op dit commentaar

oi oi oi ... ik geloof niet in die Bachbloesems, wat niet wil zeggen dat het niet werkt he? Maar voor mij is het nét iets te ... zweverig?

Gepost door: Tina | 13-04-09

Reageren op dit commentaar

Ik geloof niet in bachbloesems op zich. Maar ik geloof wél 200% zeker in de psychologische kracht die iemand kan opdoen van zoiets. Als je gelooft in bachbloesems - om maar dat te noemen - dan werkt het ECHT wel, zonder dat het in werkelijkheid ook maar iets doet. Het maakt je sterker, en die sterkte helpt je verder. De geest, de overtuiging, de steun kan genezing zeker bevorderen.

Gepost door: Geert | 17-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.