23-12-08

Bezoek aan de diëtiste.

Er bestaan blijkbaar geen specifieke diëten naar fibromyalgiepatienten toe, tenminste, er bestaan er wel als je zo het internet afschuimt... maar volgens de diëtiste zijn die zo onhaalbaar streng én daarbovenop is de werking helemaal niet wetenschappelijk bewezen, dat ze die zeker niet aanraadt.
Ik las inderdaad al over dergelijke diëten die je wonderbaarlijk zouden "genezen", maar als ik dan lees wat je nog kan en mag eten dan kom je volgens mij in een nog groter isolement terecht, een sociaal isolement dan! Ik zou al meer dan wanhopig moeten zijn om dat te gaan volgen!

Nee, laten we het gewoon maar houden op gezonde voeding met gezonde tussendoortjes. Ik moet hier en daar wel serieus gaan bijschaven; minder vet (lees minder frietjes en consoorten) en minder suiker (lees geen wafeltjes meer voor ontbijt). Ik kreeg richtlijnen mee waar best mee te leven valt, ik hoef dus niet te verhongeren, echt niet. Maar er zou om goed te zijn acht kilo afmoeten. Daar is geen termijn opgezet, maar als ik de richtlijnen netjes volg zou dat redelijk snel kunnen gaan. Laten we het hopen!

En ja, die fles water hé die ik steeds vergeet nu ik thuis ben... die moet echt wel elke dag gedronken worden...
Bij deze hef ik het glas (water) op ieders gezondheid!

 

12:06 Gepost door Bientje in Algemeen | Permalink | Commentaren (1) | Tags: dieet, fibromyalgiedieet, dietiste, gewicht, water |  Facebook |

Commentaren

zeker geen light produkten gebruiken!
en niet schrikken als vermageren moeilijk lukt
mijn kiné zei dat ik er niet veel moet op rekenen omdat alles geblokkeerd is bij fibro's.
wat niet wil zeggen dat je moet beginnen schransen.
gewoon oppassen en meer kan je niet doen.
ook beter melk vervangen door sojamelk.
op de vlfp is er veel te lezen over voeding

Gepost door: fotorantje | 09-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.