05-01-09

Zonder pardon.

Deze morgen weer op evaluatie geweest bij de reumatologe en zonder pardon is mijn ziekteverlof verlengd tot 25 januari. Ondertussen moet ik mijn werkgever ook toestemming vragen om na 25 januari één of twee maanden halftijds te werken en ook de medisch adviseur moet daar zijn zegen over geven. Die mag ik gedag gaan zeggen op 12 januari trouwens.

Ik ben blij dat ik nog wat thuis kan blijven, misschien kan ik mezelf nu eens eindelijk wat rust gunnen? Eens gaan rondlummelen in de stad met mijn fototoestelletje? Wat lanterfanten thuis? Zonder me daarover schuldig te voelen?

Ik ben er nog niet... nog lang niet, maar de wil is er en dat scheelt.
Volgende week ga ik met de psychologe dieper in op mijn zoektocht naar innerlijke rust. Uit de gesprekken blijkt dat ik zeer veeleisend ben voor mezelf, tè veeleisend, ook nu weer...

Niet gemakkelijk!

Commentaren

Schuldgevoel en te veel eisen van jezelf Hoi Bientje,

Oh zo herkenbaar.

Inderdaad, me schuldig voelen omdat ik "thuis" zit. Ik weet diep van binnen dat ik niet anders kan. Ik kan nog geen halve dag werken meer aan zelfs. En toch blijft er zo'n duivelsstemmetje in mijn hoofd roepen. Grr.

En veeleisendheid? Ik denk dat het veel te maken heeft met perfectionisme ook. Dan ben je sowieso veeleisend voor jezelf. Ook daar zou ik nog graag wat vanaf willen.

Maar ja, het is me nog steeds niet gelukt en ik zit al heel wat jaren "thuis". Misschien ooit?

Groetjes en ik blijf je volgen.

Angel

Gepost door: Angel | 13-01-09

Reageren op dit commentaar

Hoi, We eisen inderdaad te veel van ons zelf. Er is maar één ding dat mij alles kan verbieden en dat is als ik er migraine bij heb en dat is nogal vaak hoor. Ja, dan lig ik strijk, dan kan ik alles zeker vergeten. Voor mij is de moeilijkste tijd s'morgens als ik uit mijn bed kom, dan voel ik mij wel 200 jaar. Heb jij dat ook. Maar we moeten door hé, er is niet veel aan te doen. Knuffel, Jada

Gepost door: Jada | 04-02-09

Reageren op dit commentaar

oi oi oi ...veeleisend, of ... perfectionistisch?

Gepost door: Tina | 13-04-09

Reageren op dit commentaar

Die wil, die las ik al van in het eerste bericht....

Gepost door: Geert | 17-08-09

Reageren op dit commentaar

k was hier nog even aan het lezen
zie ik dat je ook te veeleisend bent, is zo typisch voor fibropatienten
zelf probeer ik die veeleisendheid af te bouwen, heb je ook minder stress ;-)

Gepost door: fotorantje | 09-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.