11-01-09

Relaxatietherapie sucks!

Ik doe niet meer mee aan de relaxatietherapie in het ziekenhuis. Na twee woensdagen op mijn matje te liggen sterven van de zenuwen onder het harde licht van tientallen TL-lampen tegen het plafond, heb ik gevraagd of ik dit onderdeel van het behandelingsprogramma kon weigeren, ik heb er absoluut geen baat bij, integendeel!
Je moet al heel goed getraind zijn in relaxatie om vervelende, storende omgevingsfactoren te kunnen buitensluiten. En goed getraind ben ik absoluut nog niet, dus ging ik op zoek naar een alternatief, een waardig alternatief die me toch de rust zou bieden die ik zo nodig heb.
Via via heb ik een adresje gevonden om yoga te beoefenen. De leraar is een oudere mens waar de rust vanaf straalt. Het is er lekker warm in het yogalokaal (zelfs met -6° buiten!), de TL-lampen gaan uit, er zijn hier en daar wat sfeerlichtjes en een kaarsje in het midden van de zaal. Een geurstokje maakt de sfeer van rust compleet. De omgevingselementen kunnen me al niet meer storen, mijn lichaam maakt het me wat moeilijker maar ik forceer niks, dat mag ook niet, yoga is helemaal niet prestatiegericht. Bij de diepe ontspanning val ik zelfs in slaap. De meditatieoefeningen na de diepe ontspanning lukken me niet meer, mijn lichaam protesteert, mijn benen willen niet meer in kleermakerszit... Maar dat is niet erg, ik ben tevreden van deze eerste keer.
's Anderendaags voel ik elke vezel, elk spiertje in mijn hele lichaam, ook al heb ik niks geforceerd. Volgens de ergotherapeute is dat goed, alle spieren worden geoefend in de yoga. Ik word een beetje ontzien qua oefeningen en krijg nadien een heerlijke massage van mijn pijnlijke nek en schouders van de kinesiste. Heerlijk!
Na de revalidatie ben ik vlug nog naar de solden gereden bij Decathlon om een trainingsbroek met rijgkoordjes onderaan de pijpen. Ja kijk, mijn trainingsbroek heeft wijde pijpen... en als het zo koud is draag ik geen sokken maar kousen tot onder mijn knieën... en dan moet er kaarsstand gedaan worden, beentjes in de lucht dus... Kan je volgen?
't Is wel donker en iedereen is in principe met z'n eigen bezig, maar er zou er toch eens eentje moeten rondgluren... en dan mijn broek op mijn billen zien hangen... met die lange kousen...
Geen zicht!
Dus...

Commentaren

dag Bientje ik kan me inbeelden dat het eerste niet bijdraagt tot wat je tracht te bereiken ..
ik las al meer over yoga en ken ook iemand die het doet en zij heeft er alle baat bij.
In jouw geval is het zeker het proberen waard.
Doen ... je eigen manier zoeken om het draaglijker te maken.
Ik weigerde ook alle kiné i.v.m mijn artrose
omdat ik het commerce vind en het ook niet was wat ik verwachtte. Ik ben op mijn eigen een gezondere weg ingeslagen, het wandelen.
In beweging blijven, als het het toelaat!! is nog altijd het beste.
Veel succes verder ! zonnekes en liefs

Gepost door: Sunny-Kay | 11-01-09

Reageren op dit commentaar

relaxatietherapie Zo zie je maar dat ieder op den duur wel zijn ding vindt.

Voor de ene is het yoga, voor de andere wandelen.

Bij mij is het vooral combinatie en afwisseling: eens wandelen, eens luisteren naar een CD met relaxatiemuziek, eens meedoen met wat heel simpele oefeningetjes van een tai-chi-DVD, een luisterboek of gewoon ... in bed op een elektrisch dekentje en donsdeken over je heen en lekker ... slapen. Zalig. (alleen moet bij dat laatste je gedachtenstroom wel stil staan en dat is niet altijd simpel)

Gepost door: Angel | 13-01-09

Reageren op dit commentaar

Hoi Bientje. Heb ook al vanalles geprobeert, maar helpt allemaal niet.Gewoon in beweging blijven, zo goed als het kan en de rest laat ik maar zo. Alhoewel, Nu heb ik gehoord van ozontherapie, ik ga daar eens verdere informatie over zoeken. Weet U er misschien iets over, laat het me dan weten. Groetjes, Jada

Gepost door: Jada | 04-02-09

Reageren op dit commentaar

(zit te lachen)
En? Is't gelukt om die broek te vinden?
(ne mens moet prioriteiten stellen he?)

Gepost door: Tina | 13-04-09

Reageren op dit commentaar

Nu helpt die broek niet meer, want wij zien het zo voor ons.... :-)))

Gepost door: Geert | 18-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.