08-02-09

Mindfulness, mijn tweede boek gekocht!

Ik heb een tweede boek gekocht over Mindfulness. Nadat ik eerst het boek van Marisa Garau had gekocht 'Haal meer uit je leven met mindfulness', heb ik nu ook het boek van Edel Maex gekocht 'Mindfulness'. Door het boek van Marisa te lezen heb ik ingezien dat mindfulness heel nauw aansluit met yoga en meditatie. Achteraan het boek staan namelijk ook een aantal yoga-oefeningen. En in de boekhandel heb ik heel lang staan twijfelen tussen het boek 'Mindfulness Yoga' van Frank Boccio en het boek van Edel Maex. Het zag er allebei ongelooflijk interessant uit, maar de opvolg-cd's met oefeningen op het boek van Maex (die ik nog niet kocht) gaven de doorslag. Die zou ik aansluitend kunnen kopen. Eerst zien hoe het boek me bevalt.
Maar het bevalt me goed, het leest als een trein! Geen hoogdravende psychobabel zoals ik eerst voor vreesde, maar verstaanbare duidelijke taal.
En nu nog zoveel mogelijk toepassen hé. Tijd voor mezelf maak ik nog altijd nu ik nog halftijds werk... ik vrees alleen de dag dat ik weer fulltime aan de slag zal moeten. Maar dat is voorlopig nog veraf. Ik moet in het NU leven, da's al één van de dingen die ik wil toepassen, bewuster in het NU leven.

Commentaren

NU Bientje,
Ik heb het boek"de kracht van het NU"
door Eckhart Tolle,
alsook: de kracht van het NU in de praktijk,
van dezelfde schrijver
dus niet kopen hé! 't zal wel eens terecht komen
bij jou.
zwodder
lieve

Gepost door: lieve | 09-02-09

Reageren op dit commentaar

we hebben het er onlangs nog over gehad dat in het NU leven , het is niet altijd even makkelijk. maar zoals met alle dingen oefening.... en NU ga ik vanaf het begin eens gaan lezen.

Gepost door: marij | 11-02-09

Reageren op dit commentaar

mindfulness Hoi Bientje,

Ik ben met hetzelfde boek gestart. Met begeleidende CD. Maar wat is dat moeilijk voor me!

Leven in het NU, stil staan bij dit moment: het lijkt me een enorme opdracht. Ook iets wat in kleine stapjes moet worden aangeleerd blijkbaar.

Veel succes!

En inderdaad: het boek van Edel Maex leest heel erg vlot. Zalig.

Angel

Gepost door: Angel R. | 13-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.