20-02-09

Zo tegenstrijdig allemaal...

Het is allemaal zo tegenstrijdig... of lijkt het alleen maar zo?
Wat nu zo ongeveer de moeilijkste tijd van mijn leven zou moeten zijn, daar ben ik dankbaar voor.
Oké, nu denkt iedereen vast dat het nu ook al begint verkeerd te lopen in mijn bovenkamer... een woordje uitleg is dus wel gepast. 
Ik ben ontzettend blij dat ik het advies van de reumatologe heb gevolgd om iets te doen aan mijn situatie. Op vandaag ben ik enorm dankbaar voor de kansen die mij worden geboden om te leren omgaan met deze ziekte en ik zal ze dan ook ten volle benutten.
Ik was afgelopen donderdag, bij de consultatie bij de reumatologe, blij te horen dat ik serieus vorderingen maak.
Dat het de goeie kant uitgaat met me en dat ik het, omwille van mijn positieve benadering, verdien om verder geholpen te worden. Dat waren de exacte woorden van de reumatologe.
Ik blijf dus voorlopig halftijds werken tot 25 maart en dan zien we wel hoe het verder loopt. Werkzekerheid heeft niemand tegenwoordig nog en ik ga me nu ook niet druk maken om iets dat misschien nooit gebeurt.
Het is ook niet zo dat onze situatie er thuis gemakkelijker op wordt nu ik halftijds werk... Wat bijgepast wordt door het ziekenfonds is zeker niet wat je anders verdient en het duurt ook wel even voor het op je rekening staat. En toch, hoe moeilijk we het nu op materieel vlak hebben (en dat jammer genoeg niet alleen omdat ik nu slechts halftijds werk), ik ben blij dat ik de kans heb gekregen om stil te staan.
Stil te staan en na te denken over hoe ik deze ziekte een plaats zal geven in mijn leven. Stil te staan en nieuwe uitdagingen aan te gaan, nieuwe wegen te bewandelen. Pijn zal altijd mijn metgezel blijven, mijn hele verdere leven lang, maar door anders te leven en te denken zal ik het misschien allemaal wel een definitief plaatsje kunnen geven.

Commentaren

Hey Bientje, ik ben ooit gestopt met werken vanwege de vele ziektes van F., hij mocht toen ook niet meer naar de peutertuin en maar halve dagen naar de kleuterschool. We moesten plots leven van één inkomen minder. Dat was in het begin heel erg moeilijk, je bent toch een ander uitgavepatroon gewend. Het was heel erg puzzelen toen, maar we hadden geen andere keuze, en ik kan je alleen maar zeggen dat het achteraf gezien het grootste kado is geweest dat we hadden kunnen krijgen. Trager leven, met minder tevreden zijn, je wordt er gewoon gelukkiger van. TOch als je allebei op dezelfde golflengte zit. Ik denk dat jij innerlijk veel rijker aan het worden bent.

Liefs,
inge

Gepost door: inge | 21-02-09

Reageren op dit commentaar

Stil staan bij het leven Hoi Bientje,

Terwijl we al jaren het signaal krijgen dat we ons leven anders aanpakken, word je met fibro voor een voldongen feit gezet. Je hebt geen andere keuze meer dan.

Maar als je er de tijd voor neemt, zoals jij nu doet, kan je er inderdaad ook voordelen en mooie kanten van ontdekken.

Men praat altijd over "de kleine dingen des levens", maar in onze maatschappij moet je al een ziekte krijgen om gedwongen stil te staan en op zoek te gaan naar die kleine dingen. Als je die vindt, is dat altijd een verrijking.

Groetjes
Angel

Gepost door: Angel R. | 25-02-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.