28-02-09

Dubbel tegenstrijdig!

Vorige week voelde ik me goed in mijn vel. Ik had betrekkelijk weinig pijn, had zelfs momenten van geen pijn! Zalig! Ik wist niet wat ik voelde toen ik het me realiseerde! Voorzichtjes nek draaien naar links... naar rechts... schouders eens achteruit stretchen... ja, daar, bij het stretchen voelde ik het wel... maar het voelde allemaal vrij 'normaal'.
En dan begin je te dromen, zou het dan toch lukken? Zou ik dan toch nog terug een normaal leven kunnen hebben? En ook al weet je met zekerheid dat dat niet kan, toch hoop je altijd tegen beter weten in...
En dan word je overmoedig... en ga je een kleine manneke helpen leren skeeleren, ééntje die voor de eerste keer op wieltjes staat... en het hangt letterlijk een kwartier lang aan je armen... en je wéét gewoon dat het verkeerd is wat je doet... maar je weet alleen nog niet hoe je zal worden beboet, óf je zal worden beboet. En wees gerust, ik kreeg mijn boetedoening! Woensdag kon ik mijn armen niet meer opheffen, mijn bicepsen zaten keihard en waren zo pijnlijk dat er bijna misselijk van werd toen ik ze wilde losmasseren. Het heeft drie dagen geduurd eer ze terug normaal aanvoelden!
Door de pijn ga je dan bewegen ontzien, liever ´nù effkes niet! Gevolg: nog meer stijfheid en pijn en geen courage om zelf oefeningen te gaan doen... En geen yoga deze week want schoolvakantie! Volgende week ga ik twee keer, maandag en donderdag, kwestie van een beetje schade in te halen!
Hopelijk doe ik er goed aan!

Commentaren

dag bientje het is met enige verbazing dat ik jou hier tegenkom.een mens loopt met zijn miserie niet te koop,maar het kan wel deugd doen hé,om het van je af te schrijven.wat je beschrijft is voor mij ook niet onbekent,ik loop al jaren met van alle soorten klachten,en heb al verschillende diagnoses gehad.verleden jaar dacht men zelfs aan lupus vanwege de boebels,maar het was gelukkig vals alarm.op die manier ben ik op de blog verzeild,met naar info te zoeken over lupus kwam ik bij nana terecht,en zo kwam van het een het ander.
ik heb ook een tijdje yoga gedaan,maar het was te zwaar,ik had elke keer veel last van de schouders,het enige waar ik supercontent mee was is eutonie ,maar die mevr die de lessen gaf is naar de ardennen gaan wonen,en hier in de omtrek van brugge zijn er geen ander dat ik weet.voor het moment gaat het hier ook niet zo goed,daarom gaan we een weekje weg,naar sun-parks,een superpromotie,maar met schoolgaande kindjes is dat voor jou niet zo simpel hé.maar kop op,straks is het weer zomer,en kunnen we weer, meer naar buiten,dikke knuf,

Gepost door: guusje | 28-02-09

Reageren op dit commentaar

hoi Bien, verdikke toch... als een mens hem dan eens beter voelt wordt hij overmoedig hè. (is herkenbaar....) Toch proberen een beetje te doseren, beetje van dit en beetje van dat en tijdig rust nemen. Moeilijk... 'k weet het!
Dikke knuf

Gepost door: Lucretia | 28-02-09

Reageren op dit commentaar

Ach neen toch!
Het enige positief hieraan is dat je nu weet dat het af en toe zonder pijn kan, maar dat je dan geen inhaalslag moet beginnen.
Moet echt een superdomper geweest zijn!
Hoop dat het nu al weer wat 'normaal' voelt. En liefst nog 'beter dan normaal'

Liefs
inge

Gepost door: inge | 03-03-09

Reageren op dit commentaar

Zooooo herkenbaar Hey Bientje,

Ja, ken ik ook zo goed! Als je dan eens (eindelijk!) een moment hebt dat je zo goed als niets voelt, geniet je dubbel en dik van die dingen en momenten die je anders niet lukken.

Met alle gevolgen van dien.

Ik leef met een soort van "weegschaal". Voor ik aan zulke momenten begin, denk ik: "Stel dat ik hiervoor veel pijnen ga terugkrijgen: is het me dat waard?"

Als het antwoord ja is, geniet ik er dubbel en dik van. De dagen nadien kom ik het warme bedje amper nog uit. En als het goed is geweest, teer ik nog wel een tijdje op die "goede" herinnering.

Natuurlijk zullen we nooit meer terug kunnen naar wat ooit was. Maar die kleine momenten af en toe doen al veel. En als je daarnaast tijdens alle andere dagen de avond kan afsluiten met een mooie herinnering van de dag? Dan is de wereld telkens opnieuw heel mooi.

Groetjes

Gepost door: Angel R. | 08-03-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.