21-03-09

Zenuwpijn of neuralgie.

Deze week heb ik zeker 4 dagen gesukkeld met zenuwpijn in mijn linkerbeen. De pijn straalde uit van in mijn dijbeen tot beneden in mijn voetzool.
Zenuwpijn of neuralgie is écht heksenpijn: pijn tussen vel en vlees, branderig, prikkend, elektrisch bijna en ik kreeg het met niks weg. Paracetamol met codeïne zou helpen las ik ergens. Wel, bij mij dus niet, aangezien in niet reageer op pijnstillers in welke vorm dan ook (Paracetamol, Ibuprofen, etc.). Ik kan er wel tien innemen en er verandert niks, dus neem ik ook niks meer. Gewoon verdragen dat is alles wat ik kan doen. Bij de reumatologe deze week had ik het erover en ze heeft me magnesium capsules voorgeschreven, dat zou moeten helpen. Als ik nu binnen een dikke week nog last heb van die pijn moet het verder onderzocht worden. Hopelijk gaat het dus over hé! Verdorie nog aan toe!

Ondertussen blijf ik verder halftijds werken tot eind april, alles is dus nog eens met een maand verlengd waardoor ik straks in totaal 7 weken volledig thuis ben geweest in ziekteverlof en 3 maand halftijds. Ik moet ook met mijn werkgever bespreken om straks niet meer voltijds te beginnen maar minstens in een 4/5 stelsel... En dat valt natuurlijk niet in goeie aarde...
Gevolg: stress... pijn...
Kon dit geregel en gediscussieer maar algauw van de baan zijn! Ik kan we honderduizend schemaatjes uitwerken om mijn werkweek van 38 naar 30 uren te brengen, momenteel zal hij geen enkel voorstel van mij aanvaarden en is beslist me te treffen waar het het meeste pijn doet bij een vrouw... haar kinderen.
De vrijdagmiddag om 15u30 aan de schoolpoort kunnen staan?
Niks daarvan!
De woensdagmiddag thuis?
Niks daarvan!
Ah we zien wel! Voorlopig schijnt het zonnetje buiten.
Straks gaan dochterlief en ik een eindje fietsen.

Commentaren

*** Ik heb een zware hernia hehad met ischias ( uistraling naar linkerbeen) met helse zenuwpijnen als gevolg..Ik ben ook begonnen met dafalgan..enzo maar later kreeg ik MS CONTIN en dat was het enige wat hielp.De rest niks..Helaas ben ik er nu wel verslaafd aan geraakt omdat MS Contin een soort morfine is maar als jet het niet te lang gebruikt zijn de risico's kleiner op verslaving..
Misschien toch ook maar eens naar informeren ??
Groetjes

Gepost door: Illness | 22-03-09

Reageren op dit commentaar

Verhip! Ontdek nu pas dit blogje! Ga eens bijlezen..weet maar erg weinig van deze ziekte af!
Hou je goed hè meissie!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 23-03-09

Reageren op dit commentaar

hoi, ik weet niet welk werk je doet,maar is uitkijken naar en andere baas,geen optie?ik heb indertijd ontslag wegens medische reden gekregen,was met alles in orde,en werk nu weer partime als gezinshulp,en voel me daar heel goed bij,ik ga bij twee gezinnen,en ben daar zo een beetje"la mama"wordt geaprecieerd voor wat ik doe,en als het een dagje wat minder gaat hebben ze daar begrip voor.maar het bijzonderste is"no stress"
begrijpende grtjs...

Gepost door: guusje | 26-03-09

Reageren op dit commentaar

Oh neen, wat erg zeg!
Ik snap niet waarom hij zo tegenwerkt? Als jij gelukkig en zonder pijn komt werken dan presteer je toch beter?
En ik ken jou, jij werkt hard genoeg.
Dat is nu net de stress die je niet nodig hebt...
Ik hoop dat hij na zijn eerste 'driftbuien' toch nog tot bezinning komt.

Liefs
Inge

Gepost door: inge | 28-03-09

Reageren op dit commentaar

Je staat niet alleen Hallo Bientje,

geef het niet op , je zal een oplossing vinden! Ik weet dat dit je nu onwaarschijnlijk voorkomt, maar ik heb zelf ook al heel wat jaartjes fibromyalgie en ben met hoogten en laagten tot een zekere stabiliteit kunnen komen. Dé hoofdregel is "energie doseren" en aan je omgeving, dus ook je baas duidelijk maken dat je wel wil, maar niet altijd kan, en dat een beetje hulp (bv aangepast werkrooster) je daarbij zeker zal helpen.
Je mag me altijd privé mailen als ik je daarmee verder kan helpen, want ik vrees dat mijn mails hier anders veel te lang zullen worden voor je blog.
Dikke, maar zachte bemoedigende knuffel!

Gepost door: Ciska | 19-04-09

Reageren op dit commentaar

Jouw baas lijkt me niet de sympathiekste van Vlaanderen.

Gepost door: Geert | 20-08-09

Reageren op dit commentaar

Je moet eens kijken bij paresthesie, dat is exact wat je omschrijft. Ik heb er soms ook last van. Ik heb fybromyalgie, maar ook die zenuwpijnen.

Gepost door: melissa | 30-03-14

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.