20-04-09

Voorbij.

Ik ben er doorheen!
De administratieve rompslomp is bijna opgeruimd en ik sta weer 100% op de ziekenkas.
Ik haat die administratie, dat geloop, die paperassen waar men een aantal keuzes kan aankruisen, maar waar nèt jouw specifieke situatie niet tussen staat. Het geloop naar de vakbond, naar de ziekenkas, de honderden vragen waar geen pasklaar antwoord op is. Want je zal maar eens progressief tewerkgesteld zijn (50% werken en 50% op de ziekenkas) en dan je ontslag krijgen! Specifieker kan het niet denk ik! Wat ik ondertussen al wel weet is dat je niet beschermd bent als je progressief tewerkgesteld bent. Door de wet wordt je dan aanzien als werkend en kan je dus ontslagen worden. Maar ondertussen ben ik al weer een stuk wijzer geworden via de vakbond: in België kan alles... als werkgevers de termijnen respecteren en je correct uitbetalen, kunnen ze je ten alle tijde ontslaan.

Mijn werkgever kon zich dus niet verzoenen met mijn vraag om deeltijds te gaan werken en al helemaal niet met mijn vraag om ouderschapsverlof te nemen, ook al was dat ouderschapsverlof enkel en alleen voor mezelf bedoeld. Als je de keuze krijgt tussen deeltijds werken en een stukje bijgepast krijgen door de RVA of deeltijds werken zonder bijpassing, dan kiest ieder toch voor zijn profijt? Daarvoor bestaan die dingen toch? Het is een recht, maar blijkbaar niet voor iedereen...
Hij kon zich er niet mee verzoenen dat ik er twee namiddagen in de week niet zou zijn en heeft me dan maar als een hond de straat opgeschopt, ongeacht mijn capaciteiten, ongeacht mijn loyaliteit,...

Commentaren

heel jammer!
maar misschien een opening voor een nieuwe start...

Gepost door: tania | 20-04-09

Reageren op dit commentaar

Heel jammer allemaal. Maar ik vind het wel schrijnend dat je hier in België ten allen tijde je hoofd stevig bij de zaak moet houden, zelfs al ben je ziek en gaat het je op dat moment allemaal niet meer zo goed af. Het is hier met momenten toch een echt apenland. De moed niet opgeven in elk geval.

Gepost door: stefanie | 20-04-09

Reageren op dit commentaar

hey bientje! ik ontdek deze blog nu pas! schandalig hé!
ik heb nu ook wat tijd voor mezelf, en tijd om bij te lezen!
hou je je nog goed?
dikke kus,
jezus,

Gepost door: calamity jane | 21-04-09

Reageren op dit commentaar

*** Het hangt echt van je werkgever af.Ik ben al 5 jaar thuis en nog steeds "in dienst".Natuurlijk zonder loon,haha.Wel invaliditeitsuitkering..

Maar hij heeft idd het recht je te ontslaan na een bepaalde tijd..

Veel sterkte
Groetjes

Gepost door: illness | 21-04-09

Reageren op dit commentaar

Ik hoop dat deze harde klap achteraf gezien het beste zal blijkten te zijn wat je had kunnen overkomen. Daar duim ik echt voor!
Liefs
Inge

Gepost door: inge | 22-04-09

Reageren op dit commentaar

van z'on baas. moet je niet wakker liggen,wees bij dat je er van af bent,geniet nu maar van je ziekteverlof.
hier in ons systeem word je gestraft als je wil werken,kan je daar een vb van geven ,maar het zou te lang duren,;-))))
grtjs...

Gepost door: guusje | 22-04-09

Reageren op dit commentaar

Inderdaad, een apeland, daar leven we in ... op sommige punten is alles heel goed geregeld, en op andere punten is het huilen met de pet op!
Maar, je bent weer een ervaring en een les rijker, vanaf nu kan het alleen maar beter gaan!
Zeker weten!

Gepost door: Tina | 27-04-09

Reageren op dit commentaar

Met behulp van een ouderschapsverlofregeling kunnen ouders meer tijd besteden aan hun kinderen. Door gebruik te maken van het verlof worden ouders zodoende in staat gesteld om zich volledige te concentreren op de opvoeding van hun kind. Lees alle info over Ouderschapsverlof op onze site!

Succes met uw blog

Gepost door: ouderschapsverlof | 16-09-12

Reageren op dit commentaar

Het ouderschapsverlof is juist bedoeld om u een stuk rust te kunnen geven. Dit zal de opvoeding van de kinderen automatisch ten goede komen en ik denk persoonlijk op langere termijn ook uw werkprestaties.

Gepost door: ouderschapsverlof 2014 | 07-12-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.