24-04-09

Weer een stapje verder.

Ik ben gisteren weer op consultatie geweest bij de reumatologe. Ze schrok zich rot dat ik tijdens mijn progressieve tewerkstelling was ontslagen omdat ik het had aangedurfd om ouderschapsverlof aan te vragen... "Wat een bedrijfspolitiek!" riep ze uit. "Ach" zei ze nog "ik hoop voor jou dat dit het beste is dat je ooit is overkomen! Wees blij dat je voor zo'n bedrijf uiteindelijk niet meer hoeft te werken!" En ze heeft gelijk natuurlijk, maar ja...

Wat mijn lichamelijke toestand betrof was ze tevreden over de beweeglijkheid van mijn nek, die zat vrij los. De spieren in mijn schouders en bovenrug zitten echter nog altijd vast als een schild. Een kwartiertje kine per week, tijdens de revalidatie, kan daar helaas niet veel aan veranderen. Tegen de tijd dat de kinesiste een klein beetje door mijn schild heen geraakt, is de tijd om! Daarom heeft ze me nu kinebeurten voorgeschreven, één keer in de week. De revalidatie wordt afgebouwd naar één keer in de week, maar ik moet wél in beweging blijven! Zelf oefeningen doen, fietsen, yoga moeten blijvend deel uitmaken van mijn weekprogramma! Ik mag alleen niks van oefeningen, reva of yoga plannen op de dag dat ik kine krijg, anders zet ik mezelf weer hopeloos vast. Ben benieuwd of de kine iets zal uithalen. We leven weer een beetje op hoop!

Commentaren

blijf hopen Hoi Bientjes,

Tja, goed voor je lichaam blijven zorgen: dat is het allerbelangrijkste.

Het is wel heel moeilijk vind ik zelf. Een goed evenwicht blijven vinden in ontspanning en inspanning. En leven volgens het programma van yoga, kine, beweging, enz... geen sinecure.

Grinnik. Onthoud maar dat wij samen hetzelfde pad op gaan.

Groetjes
Angel

Gepost door: Angel R. | 25-04-09

Reageren op dit commentaar

Pfeeuw, wat simpel zou moeten zijn lijkt nu wel een echt huzarenstukje: niet te veel en niet te weinig, justekes gepast doen ...
Maar ik ben er zeker van dat je het kan!

Gepost door: Tina | 27-04-09

Reageren op dit commentaar

hoi, ik ga elke week twee keer naar de kine,en doe elke avond ontspannings oefeningen,het probleem is;volhouden,want als het dan weer beter gaat,sla je het zo makkelijk over,tot alles weer verkrampt,en dan moet je weer opnieuw beginnen,dus een plekje waar je eventjes alleen je oefening doet,met een rustig muziekje erbij,doen hoor....
grtjs..

Gepost door: guusje | 28-04-09

Reageren op dit commentaar

Hallo Bientje,

Ik heb deze site pas ontdekt en ik blijf maar lezen omdat ik me er zo in herken.
Heb ook fybro, ben al lang thuis maar verwacht binnenkort misschien terug deeltijds te gaan werken + deeltijds ziekenkas.
Ik verwacht dan ook mijn ontslag en vraag me af hoe het dan zit met je opzegperiode (want die ga ik zeker moeten gaan presteren). Kan ik tijdens de opzegperiode ook deeltijds blijven werken + deeltijds ziekenkas of moet dat voltijds gepresteerd worden?
Ik heb me al suf gezocht op internet maar vind er niets van terug dus als je daar iets meer over weet hoor ik het graag.
Nog veel sterkt!
Sabine

Gepost door: Sabine | 09-08-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.