14-05-09

Aanpassingen.

Mijn tweede sessie bij de osteopaat was veel minder pijnlijk. Mijn spieren waren ook beduidend minder gespannen, wat de tweede sessie ook voor hem vergemakkelijkte. Ik heb ook een aantal duidelijke instructies gekregen naar de yoga toe: geen kaarsstand meer, geen extra belasting van nek en schouders meer. Koop dan eens speciaal een joggingbroek met veters onderaan voor de kaarsstand! Knipogen 
Ik krijg nu aangepaste oefeningen in de yoga met dezelfde uitwerking als kaarsstand, maar zonder de belasting op de nek.

Sanitas SHK 29Verder heb ik mij een uitstekend warmtedekentje aangeschaft in de Lidl, dat ik elke middag aangesp voor mijn uurtje platte rust.
Thermostaat op drie en snorren maar! Zelfs de poes vindt het superleuk om bij me te liggen en op die manier hebben mijn spieren elke dag hun portie warmte.

Deze week heb ik me dan ook lid gemaakt van de VLFP - De Vlaamse Liga voor Fibromyalgiepatiënten. Hoe meer informatie ik kan verzamelen, hoe beter. Ik kreeg al mijn eerste trimestrieel tijdschrift vol tips en adviezen. Want wat men ook mag beweren, genezen van fibromyalgie kan je niet, ermee leren leven wel!

 

Commentaren

heb je blogje eens gelezen en ik denk ondanks je ziekte dat je een sterke mevrouw bent

Gepost door: daemske | 14-05-09

Reageren op dit commentaar

Hey Bien Ewel ik had geen idee van dat blogje hier. En weet je, ik heb het in 1 ruk gelezen ... Meiske toch ... Maar weet je, voor 'ons' is het mss makkelijker om te begrijpen wat je doormaakt en hoe je je voelt daardoor. Als ik je zie ben je altijd welgezind en goedlachs, en ik had geen idee hoe erg je er soms wel aan toe bent. Maar het is ook interessant om informatie op te doen, om te begrijpen wat zo'n ziekte inhoudt.
Ik kom je zeker verder opvolgen.

Liefs, Patsy

Gepost door: Patsy | 15-05-09

Reageren op dit commentaar

goe bezig maatje,je zie wel daje sterk bent e!!
We missen jou!!
vele groetjes

Gepost door: Belgique | 15-05-09

Reageren op dit commentaar

Door jouw blogje hier heb ik hetzelfde warmtedekentje gekocht voor mijn ventje :-))

Jammer dat je maandag die kaarsstand niet meer kan demonstreren, haha!!!

Gepost door: inge | 15-05-09

Reageren op dit commentaar

En ik had dat beeld van jou met afzakkende broekspijpen nu net zo helder in mijn hoofd ;-)

Fijn te lezen dat je stapje na stapje de goede kant uitgaat!

Gepost door: Tina | 16-05-09

Reageren op dit commentaar

hallo bientje!
ik zelf heb cvs en fibro en het is absoluut geen lachertje! maar dat moet ik je niet zeggen he!
de warmte doet inderdaad zeer goed, heb dat warmte dekentje in de lidl niet geweten!! pech
want in de winter is het zeer praktisch ook om mee buiten te komen!! het geeft steun ook nog!
veel sterkte!

Gepost door: annemarieke! | 17-08-09

Reageren op dit commentaar

Fibromyalgie Zelf 4 jaar thuis geweest door fibromyalgie in erge graad...tot morfinepleisters toe.Kreeg ook steeds te horen dat het tussen mijn oren zat op het ziekenfonds en moest er maar mee leren leven. Gelukkig was de realiteit anders!!! kwam in aanraking met een reikimaster en op een paar weken tijd was ik van al mijn medicatie af en dat waren er veel!!! Ben zo dankbaar voor wat die man me geboden heeft, dat ik ondertussen zelf reikimaster geworden ben en op mijn beurt andere lotgenoten help

Gepost door: Sabine | 11-12-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.