20-06-09

Ochtendstijfheid.

Weet je waar ik helemaal gek kan van worden?
Van die ochtendstijfheid, die stramme ledematen die overal pijn doen bij het opstaan. Mocht ik héél snel moeten opstaan 's morgens, dan zou ik zeker van de trap vallen en iets breken.
Enfin, zo voelt het toch!

Dus lig ik in bed al een en ander los te wrikken: schouders draaien naar voor en achter, polsen draaien, knieën naar de borst toe trekken, enkels draaien. Als ik dat niet doe dan wordt het opstaan een uiterst pijnlijke zaak. En dan nog! 
Het beste wat ik kan doen is blijven bewegen, dus dan kom ik beneden en begin ik de vaatwas te legen en alles op zijn plaats te steken. Droogkast leeghalen en was plooien. De inhoud van de wasmachine in de droogkast steken. Met de fiets naar de bakker. Dat zijn meestal de simpele huishoudelijke werkjes die me helpen om de stramheid te verdrijven. Pas op! Je zou vééééél liever met een warmtedekentje op de bank gaan liggen, maar dat haalt helaas niks uit, integendeel!

En bij slechte dagen blijft de stijfheid gewoon zitten, wat je ook doet... en dan kan je alleen maar hopen dat het morgen beter gaat.

Commentaren

'k Vraag me af of zwemmen niet goed zou zijn voor jou... alhoewel ik denk dat het in de meeste zwembaden te koud is voor jouw spieren en gewrichten. Zelf doet me dat enorm veel deugd (wel heel moe achteraf maar gewrichten voel ik niet onder water...)
Het is met wat hè... dat betekent dus als je opnieuw zal gaan werken dat je een kwartiertje vroeger je wekker moet gaan zetten om al je oefeningen te doen alvorens je uit je bed komt.
'k Hoop dat er ooit eens een afdoende remedie tegen deze ziekte komt.
Denk aan jou!
Groetjessssss

Gepost door: lucretia | 22-06-09

Reageren op dit commentaar

halootjes, ach ik weet het ,het is een schamele troost,maar ik kom ook bijna niet overeind,het vochtige weer van de laatste tijd doet er ook geen goed aan,ne mens zou moeten kunnen imigreren,naar drogere oorden,zelfs in de ardennen voel ik mij al een stuk beter.heb ondervonden dat voeding ook een grote rol speelt,bij mij zijn bvb;witte wijn,koffie,en veel vlees grote boosdoeners,maar ik denk dat ieder dat voor zichzelf moet uitmaken.
stramme grtjs...

Gepost door: guusje | 22-06-09

Reageren op dit commentaar

Bientje, Ik heb met je te doen. Ik ben een stuk ouder en als ik een dag teveel hooi op mijn vork heb genomen dat sta ik ook zo op. Maar bij mij gaat het over en bij jou niet.Ik hoop dat er iets wordt opgevonden voor jou en ondertussen goed warm houden die gewrichten..Liefs

Gepost door: magda | 23-06-09

Reageren op dit commentaar

Bientje, het antwoord van Lucretia doet mij denken aan THermae 2000 in Valkenburg. De massages en de bubbelbaden zouden jouw enorm deugd doen!

Liefs
Inge

Gepost door: inge | 25-06-09

Reageren op dit commentaar

stijfheid Hoi Bientje,

;-) en op die hele slechte dagen...

geniet je maar dubbel en dik van je warmtedekentje.

Groetjes
Angel

Gepost door: Angel R. | 25-06-09

Reageren op dit commentaar

Ah jee .... en ik maar mopperen als ik zo eens een ochtendje stijf ben omdat ik te veel ineens willen doen heb ... Hele voorzichtige knuffel (kus kus kus)

Gepost door: Tina | 07-07-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.