25-06-09

Als ik achterom kijk...

... en ik zie de weg die ik heb afgelegd, kan ik alleen maar trots zijn op de groei die ik de laatste zes maanden als persoon heb gekend. Ik ben blij met de inzichten die ik kreeg, de mensen die ik heb leren kennen op mijn weg... mensen die stuk voor stuk een deel van mijn leven zijn geworden.
De laatste zes maanden zijn een verrijking geweest voor mij, in alle opzichten en nu ben ik klaar om me aan een nieuwe start te wagen.

Een nieuwe job vanaf volgende week, deeltijds 20 uren, precies wat ik wou, met een uurregeling precies zoals ik het wil... mooi betaald én daarbovenop nog allerhande extra-legale voordelen. Toen ik begin mei mijn cv op monster.be zette en alle specificaties ingevuld had waaraan mijn droomjob moest voldoen, kwam deze vacature naar voor als mogelijkheid. Het gekke is dat ik toen met zekerheid wist dat precies die job de mijne zou worden, ik kan dat niet uitleggen, het was een buikgevoel. En ik solliciteerde ervoor, doorliep de verschillende stadia... en het werd de mijne..., ik begin volgende week woensdag.

En nee, ik heb niet gelogen. Ik heb mijn nieuwe werkgever heel eerlijk verteld dat ik deeltijds wil gaan werken voor mijn gezondheid en dat ik om die reden ben ontslagen bij mijn vorige werkgever. Hij apprecieerde mijn eerlijkheid en is er niet verder op doorgegaan, wat ik dan weer ten zeerste apprecieer. Het zou niet netjes geweest zijn van hem om mijn gezondheidstoestand verder te gaan uitspitten.

Ik werd door een goeie vriendin op de vingers getikt toen ik haar een mail stuurde waarin ik zei dat alles te mooi was om waar te zijn en dat ik hoopte dat het een leuke job zou zijn en dat ik goed zou worden opgenomen in het team.
Ik mag van haar niet zeggen dat ik HOOP dat het een leuke job wordt en dat het allemaal te mooi lijkt om waar te zijn.
Zoals ze bij l'Oreal zeggen dat moet ik ook zeggen: Want ik ben het waard!
En het zàl goed meevallen en ik zàl goed opgenomen worden in het team.
Vanaf nu mag ik de woorden 'hopen, moeten, proberen, soms, als, in principe, tenzij' niet meer gebruiken. Iets wat vanzelfsprekend is, moet niet verwoord worden. Zelfvertrouwen en trouw blijven aan je eigen wijsheid zijn de basis.
En ze heeft gelijk natuurlijk... waarom weer twijfel en angst toelaten?
Ik ga ervoor!

Commentaren

Waaaauw Bientje!!!!! Zo super! Wat goed zeg!
Een hele dikke proficiat! Wedden dat jouw leven vanaf nu veel en veel leuker zal zijn dan het was diezelfde tijd vorig jaar? Ondanks alle grote ongemakken op lichamelijk vlak? Je neemt en hebt meer tijd om te genieten, om tijd voor jezelf te nemen, om er te zijn voor de kinderen. En je kan toch je professioneel ei kwijt! Zo zie je maar dat elke wolk toch een zilveren randje heeft hé :-)
Elk team dat jou niet met open armen opneemt is het gewoon niet waard dat jij er instapt!
Jij bent het écht waard!

Liefs
inge
PS mooie lay-out!

Gepost door: inge | 26-06-09

Reageren op dit commentaar

Bientje, Ik wens je alvast veel succes en ik ben er zeker van dat je je nieuwe job met gedrevenheid en doorzetting zult doen!

Gepost door: magda | 26-06-09

Reageren op dit commentaar

dag Bientje, Mag ik jou feliciteren met het vinden van deze job? Ik wens jou alvast veel voldoening en een leuke werksfeer. Dit vind ik echt geweldig!

Gepost door: Vlammetje | 26-06-09

Reageren op dit commentaar

Je bent het méér dan waard!!!! x Good luck.

Gepost door: Nana | 29-06-09

Reageren op dit commentaar

Een oppepper voor mezelf bij twijfel is altijd geweest: "wat een ander kan, kan ik ook"! En dan ging ik ervoor en meestal lukte dat...
Ik wist dat dit bij jou ook op de een of andere dag zou lukken; en zie...
Van harte veel succes met je nieuwe job! En zeker weten dat alles goed zal lopen.

Gepost door: lucretia | 03-07-09

Reageren op dit commentaar

Ah ... we zijn allemaal wel zo een beetje he? Als het dan tegenvalt, of het lukt toch niet zo goed, dan zijn we al wat voorbereid.
Maar eigenlijk heeft die vriendin wel gelijk, eeeeen het gaat goed gaan, je buikgevoel heeft het je al verteld! :-)

Gepost door: Tina | 07-07-09

Reageren op dit commentaar

heel veel succes Hoi Bientje,

Ondertussen ben je al gestart. Ik duim voor je!!!

En heel fijn dat je jouw persoonlijke "droomjob" hebt gevonden.

Groetjes

Gepost door: Angel R. | 10-07-09

Reageren op dit commentaar

Ben al tot hier geraakt. De beslomeringen met ontslag, ziektekas, arbeidsgeneesheer, ... met verstomming gelezen. Ik durf na wat ik hier las eigenlijk al bijna niet meer mijn verhaal te doen. Uit schaamte, want het leven is niet serieus...

Gepost door: Geert | 20-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.