15-07-09

Natuurlijke geneesmiddelen.

De overheid is steeds meer natuurlijke geneesmiddelen en biologische voeding aan het verbieden. Eind 2009 zou deze zogenoemde ‘Codex Alimentarius’ regel in gaan. Maar als er 1 miljoen handtekeningen zijn dan wordt dit eerst bespreekbaar gemaakt.
Weinig mensen weten hiervan omdat het niet in het reguliere nieuws te vinden is. Dus voordat we het weten gaat deze regel sluipsgewijs al in en heeft u alleen nog de keuze uit giftig bespoten voedsel en chemisch/syntetische medicijnen.
En dan is het te laat!

Er gaat het gerucht dat het wel meevalt, maar dat is niet waar : in sommige landen zijn al bedrijven failliet of failliet aan het gaan. Een producent van natuurlijke shampoo e.d. mag officieel zijn producten nog wel maken maar niet meer verkopen! Het is dus menens.

Voorbeelden van de nieuwe regels:

- geen natuurlijke vitaminen meer in baby- en kindervoeding (zogenaamde voedselveiligheid).

- een groot deel van alle antroposofische geneesmiddelen (en ook van andere natuurlijke middelen, zoals ayurvedische) valt buiten de toegestane samenstelling en wordt dus verboden (de enige reden is dat de registratie-criteria zo zijn opgesteld dat deze middelen erbuiten vallen).

Vreemd genoeg worden juist de meest natuurlijke middelen verboden.
Weet u ook waarom?

Er zijn niet genoeg politieke partijen die tegen de bemoeizucht van de overheid in actie willen komen. Maar bij 1 miljoen handtekeningen is de EU verplicht te luisteren. Daarom is het ontzettend belangrijk dat veel mensen deze actie (Eliant) gaan steunen met handtekeningen. Eliant is een antroposofisch initiatief, maar de zaak waar zij voor strijden is veel breder. Het gaat niet alleen om alternatieve geneeskunst en babyvoeding maar om de vraag in hoeverre wij toestaan dat de overheid (in dit geval de EU) onze vrije keuze beperkt.

De stand is nu 787457 stemmen! Eigenlijk 787458 met mijn stem erbij! Tot nu toe is dit medium onze enige kracht om hiertegen wat te doen. Dus: vertel het door, vertel het door!
Vul je naam en email in om de 1 miljoen te halen zodat het bespreekbaar gemaakt wordt.

http://www.eliant.nl/?ac=Teken+de+petitie

En stuur de boodschap door naar zoveel mensen je maar kan! Het is in ons aller belang!

Commentaren

Is gebeurd!

Gepost door: elfenmama | 15-07-09

Reageren op dit commentaar

mijn handtekening is er ook al Hoi Bientje,

Ik werk zelf veel met thee van losse kruiden. Ook daar zou een verbod op komen.

Ik ben zelfs al gestart met het aanleggen van een kruidentuin, omdat er een grote kans in zit dat we ze binnenkort niet meer kunnen aankopen. Verschillende kruiden zijn zelfs al "verboden", maar de grote medische bedrijven zijn wel met die planten bezig om chemische medicatie van te maken (wat het veel duurder maakt natuurlijk).

Dus ja, iedereen die dit leest: stemmen maar zou ik zeggen!

Groetjes

Gepost door: Angel R. | 16-07-09

Reageren op dit commentaar

Ga dat eens goed bestuderen; in princiepe zet ik mijn handteken wel onder zo'n dingen, maar pas nadat ik het zelf heb bestudeerd. Weer werk de komende dagen :-)

Gepost door: Geert | 21-08-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.