26-07-09

Overprikkeld.

Soms zou ik zo graag op een onbewoond eiland willen zitten, met alleen de rust en de stilte om me heen! Heerlijk lijkt me dat! De vakantie doet mij af en toe letterlijk naar adem snakken.

Drie maanden heb ik mezelf kunnen terugvinden in een leeg huis. De kids waren naar school, mijn man gaan werken tot na de middag en ik had alle tijd om tot rust te komen en de dingen te doen waar ik me goed bij voelde: boodschappen doen met de fiets, wandelingetje maken, boek lezen, op het gemak enkele huishoudelijke taken vervullen,... op eigen tempo en zonder bemoeienissen.

Nu ga ik terug werken, wat op zich al een hele aanpassing is. Het is wel maar twintig uur per week, maar in combinatie met de vakantie, de drukte thuis dus heb ik het ongelooflijk zwaar. De opleiding was zwaar. De wekelijkse revalidatie is quasi onmogelijk wegens alleen mogelijk op woensdag en het is er simpelweg nog niet van gekomen... Mijn wekelijkse yogasessies zijn weggevallen (zomerstop) en mogelijke yogalessen op woensdagavond heb ik nog niet kunnen volgen omdat mijn man dan één van zijn sportavonden heeft en ik de kids niet alleen wil laten.

's Avonds staat er in het salon een TV te spelen, daar zitten de kids in de zetel... staat er in de keuken een TV te spelen, zit mijn man daar naar een ander programma te kijken... zit dochterlief daar ergens tussenin te chatten op haar computer (bling bling bling bij elk binnenkomend bericht)... Het lawaai bestookt mijn arme hoofd langs alle kanten en ik word stilletjes aan knettergek.

Begrijp je een beetje dat ik naar adem snak? Dat ik snak naar de maand september? Zodat ik weer een beetje rust kan hebben?

Versta me niet verkeerd hoor, ik zie mijn gezin doodgraag! Maar af en toe zou ik ze eens een tijdje naar Timboektoe willen sturen... zoals nu bijvoorbeeld...

20:44 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (10) | Tags: overgevoelig, overprikkeld, rust |  Facebook |

19-07-09

Vervelende neveneffecten...

De opleiding voor de nieuwe job was vermoeiend en heeft enorm veel van mijn lichaam gevraagd. De eerste dagen van juli waren dan nog eens bloedheet, wat ook nog eens veel energie vergde. Op kantoor geen airco, gelukkig maar! Maar wel een collega met een ventilator... Een zoevende ventilator in combinatie met een open raam, een open deur is tocht! En laat tocht nu toch eens iets zijn waar mijn nek absoluut niet tegen kan... Op het einde van de dag een hete auto in (zonder airco) en om niet helemaal te stikken, zet je dan de ramen open... eerst helemaal, daarna op een aanvaardbare spleet... Maar toch, op donderdag had ik al keelpijn en op zaterdag kon ik naar de dokter want ik kon me toch echt niet permitteren om ziek te vallen midden in mijn opleiding. Antibioticakuur én een pil tegen vaginale schimmelinfectie, te nemen op de eerste dag van de antibioticakuur.

Wel, waarschijnlijk ben ik immuun tegen die pil (Diflucan)... want deze week (ruim een week na de antibioticabehandeling) is een vaginale schimmelinfectie in alle hevigheid komen opzetten. Eén van de lastige nevenwerkingen van fibromyalgie zijn schimmelinfecties. Bij een verlaagde weerstand, na een stressperiode of na beide kan een schimmelinfectie komen opzetten... welja... 't kan er ook nog wel bij zeker?

Hot damn!

15-07-09

Natuurlijke geneesmiddelen.

De overheid is steeds meer natuurlijke geneesmiddelen en biologische voeding aan het verbieden. Eind 2009 zou deze zogenoemde ‘Codex Alimentarius’ regel in gaan. Maar als er 1 miljoen handtekeningen zijn dan wordt dit eerst bespreekbaar gemaakt.
Weinig mensen weten hiervan omdat het niet in het reguliere nieuws te vinden is. Dus voordat we het weten gaat deze regel sluipsgewijs al in en heeft u alleen nog de keuze uit giftig bespoten voedsel en chemisch/syntetische medicijnen.
En dan is het te laat!

Er gaat het gerucht dat het wel meevalt, maar dat is niet waar : in sommige landen zijn al bedrijven failliet of failliet aan het gaan. Een producent van natuurlijke shampoo e.d. mag officieel zijn producten nog wel maken maar niet meer verkopen! Het is dus menens.

Voorbeelden van de nieuwe regels:

- geen natuurlijke vitaminen meer in baby- en kindervoeding (zogenaamde voedselveiligheid).

- een groot deel van alle antroposofische geneesmiddelen (en ook van andere natuurlijke middelen, zoals ayurvedische) valt buiten de toegestane samenstelling en wordt dus verboden (de enige reden is dat de registratie-criteria zo zijn opgesteld dat deze middelen erbuiten vallen).

Vreemd genoeg worden juist de meest natuurlijke middelen verboden.
Weet u ook waarom?

Er zijn niet genoeg politieke partijen die tegen de bemoeizucht van de overheid in actie willen komen. Maar bij 1 miljoen handtekeningen is de EU verplicht te luisteren. Daarom is het ontzettend belangrijk dat veel mensen deze actie (Eliant) gaan steunen met handtekeningen. Eliant is een antroposofisch initiatief, maar de zaak waar zij voor strijden is veel breder. Het gaat niet alleen om alternatieve geneeskunst en babyvoeding maar om de vraag in hoeverre wij toestaan dat de overheid (in dit geval de EU) onze vrije keuze beperkt.

De stand is nu 787457 stemmen! Eigenlijk 787458 met mijn stem erbij! Tot nu toe is dit medium onze enige kracht om hiertegen wat te doen. Dus: vertel het door, vertel het door!
Vul je naam en email in om de 1 miljoen te halen zodat het bespreekbaar gemaakt wordt.

http://www.eliant.nl/?ac=Teken+de+petitie

En stuur de boodschap door naar zoveel mensen je maar kan! Het is in ons aller belang!