02-09-09

Kine-experiment.

Al geruime tijd krijg ik één keer per week een kinebeurt en soms heb ik de indruk dat de kinesiste met me aan het experimenteren is. Het is natuurlijk voor haar, net zoals voor mij, ook een zoeken naar wat nu het beste is voor me, maar soms heb ik het er een beetje moeilijk mee. Vooral toen ze me een paar weken geleden écht wel martelde. Ze praamde met haar vingers en duimen in mijn trapeziumspieren en alsof dat nog niet volstond ging ze die ook nog eens met haar ellebogen te lijf. Nu ben ik écht niet kleinzerig maar ik werd achteraf toch zó misselijk dat ik écht dacht dat ik zou gaan kotsen. Kotsmisselijk dus... en het gevoel helemaal ontwricht te zijn... zo raar! Blijkbaar is dat volgens de kinesiste een normale reactie als er zaken in je lichaam losgemaakt worden die al jaren vast zitten. Wel, ik heb het er niet voor over. Ik heb meer zeer als ze het allemaal probeert los te wrikken dan als het mooi vast blijft zitten... wel, dan blijft het maar zo! Het is mijn lichaam, mijn beslissing. En ik heb haar gezegd dat ik het niet meer wil, dat ik veel meer deugd heb van een stevige massage van mijn schouders en rug en een shiatsumassage (soort drukpuntenmassage) op mijn hoofd. Nu houden we het daarbij en het voelt veel beter aan.

Commentaren

Het is niet gemakkelijk hé om het proefkonijn van iemand te zijn. Niemand die echt weet wat hij moet doen en jij bent ook op zoek. Je moet alles zelf zoeken en ontdekken en uitpluizen en overal tegenop botsen en blijven vechten.
En dan mag een mens de moed niet verliezen...
Goed dat je voor jezelf opkomt!

Liefs,
Inge

Gepost door: inge | 02-09-09

Reageren op dit commentaar

die behandeling krijg ik ook, de dieptemassage zoals kiné zegt
heel pijnlijk op sommige plaatsen, maar toch wel nuttig vind ik
het maakt de afvalstoffen los o.a.
maar k vrees dat je mij soms tot ver kan horen roepen van de pijn
maar hij was twee weken in verlof en kon ik dus niet gaan, wat was ik blij toen ik terug naar de marteling kon
echt waar
je moet toch oppassen met het laten vastzitten
m'n benen zitten al maanden keihard, ik krijg er drainage voor en die dieptemassage, heel pijnlijk
toen ik zei van 'dat mag van mij hard zitten hoor, als je er niet aankomt doet het geen pijn'
'ja zegt hij, maar dat mag zo lang niet hard zitten, want dan zou er een kramp kunnen ontstaan die niet meer wegkan'
en ik moet zeggen ik ken iemand die zo een kramp in haar arm heeft en nu inspuitingen moet krijgen in die arm tegen de constante hevige pijn
dus k zou wel graag nog beetje kunnen wandelen en daarom heb ik die marteling er wel voor over
maar hoe losser de spieren worden hoe minder pijnlijk
en er is eindelijk vooruitgang, deze week was er voor het eerst minder pijn

maar elk moet doen waar hij/zij zich goed bij voelt
maar dat het tanden bijten is, amai

veel sterkte en verzorg je goed

Gepost door: fotorantje | 04-09-09

Reageren op dit commentaar

Wat ze toepast op jou moet toch een naam hebben ? En via die naam kan je dan misschien wat meer te weten komen wat het inhoudt en wat de voordelen (op langere termijn) zijn.
Maar als het idd is om te zoeken wat goed en niet goed is, dan zou ik er ook mee stoppen als het zo pijnlijk is. Afzien kan, alleen als er een delgelijke en wetenschappelijke uitleg voor is, die op termijn een perspektief biedt.
Ik ga vanaovond naar de huisdokter om een verwijzing voor de podoloog. Ik ben zo tevreden over mijn huisdokter dat ik hem niet wil voorbijlopen.

Gepost door: Geert | 04-09-09

Reageren op dit commentaar

Kies wat voor jou goed aan voelt Hoi bientje,

Zo'n martelingen heb ik nog niet gehad (wel andere), maar ik vraag me dikwijls ook wel af of het bij fibromyalgie gaat om los werken van oude zaken. Het is eerder een spierspanning die los gemasseerd kan worden op een vriendelijke, zachte manier. En daar zou ik persoonlijk ook voor kiezen. We moeten ook kunnen genieten: dat heeft zoveel meer voordeel voor ons fm-patiënten.

Laat je maar eens met zachtheid behandelen. De wereld is al hard genoeg.

Groetjes
(PS ik heb een nieuw adres voor mijn blog)
Angel

Gepost door: Angel R. | 09-09-09

Reageren op dit commentaar

Pfft, gij liever dan tekik ... ik stel me bij een massage toch iets voor dat heerlijk ontspannend is, en niet iets waarvan je kermend van de pijn naar huis moet.

Gepost door: Tina | 09-09-09

Reageren op dit commentaar

dag Bien Het zal toch wel zijn reden hebben dat ze dit doet. Na een zwaar ongeval waar ons gezin allemaal goed uitkwam kreeg ik na tien jaar symptomen van whiplash.Ik kreeg massage van een osteopaat en ik kan je verzekeren dat ik bij veel sessies die man verrot schold, zo'n pijn deed hij me. Hij zei ook dat wat vast zat moest loskomen en dat was ook zo na veel beurten.Na elke beurt ging ik met pijn naar huis en toch had ik het gevoel dat de pijn telkens minder erg was dan de vorige keer.Ik ben héél lang met tussenpozen terug moeten gaan maar het heeft uiteindelijk heel veel geholpen.Wat er over is gebleven is verkalking in de hals en dat kan niemand verhelpen.Dat is een gevolg van het ongeval.
Ik hoop dat je toch soelaas vindt in deze massage.

Gepost door: magda | 12-09-09

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.