07-01-10

Tegenstrijdig lichaam en geest.

Na de middag heb ik anderhalf uur tijd voor mezelf na het werk en voor ik onze kleinste spruit ga ophalen aan school. Da's kort, vooral omdat mijn werk op twintig minuutjes van thuis is en de school toch ook wel weer een tiental minuten rijden is van thuis uit. In de kering heb je dan zo ongeveer een uurtje over. Soms moeten in dat uurtje ook nog boodschappen gebeuren.
Vandaag had ik een slechte dag... net als gisteren eigenlijk. Stram, stijf, kouwelijk, koortsig, buikpijn en pijn in nek en schouders. Alles bij elkaar het resultaat van het extreem koude weer vrees ik! Maar in 't kopje zat het goed en die combinatie heb ik nog niet veel gehad! Want als ik het gevoel heb onder de tram gelegen te hebben, dan word ik meestal wrevelig en kwaad en dan wil ik meestal vechten tegen de pijn. 
Maar vandaag dus niet. Raar!
Ik ben in mijn vrije uurtje in de Decathlon gaan rondslenteren, op zoek naar koopjes. Bij de uitgang staan tafeltjes en een koffieautomaat. Na het betalen van mijn aankopen heb ik me aan één van die tafeltjes geïnstalleerd met een moccachino en een reep chocolade, héél relaxed (en heb mensje gekeken, één van mijn favoriete bezigheden). Dat was vandaag dus eens MIJN uurtje vooraleer taxi Mama weer van hot naar her mocht rijden.
En het voelde goed in 't kopje! winking0009

21:54 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (6) | Tags: geest, lichaam, pijn, stram, stijf, koorts, vechten, kwaad |  Facebook |

Commentaren

fijn om zo'n leuk nieuws van je te krijgen. Het is niet leuk je lichamelijk niet goed te voelen, maar als je moraal goed is dat is toch heel belangrijk. Ik hoop voor jou dat je dat regelmatig tot dikwijls nog mag voorhebben. Ja een beetje tijd voor jezelf uittrekken, dat kan wonderen doen he...
Liefs.

Gepost door: pelgrimpje | 08-01-10

Reageren op dit commentaar

Zo proberen houden Bientje. Gemakkelijker gezegd dan gedaan - 't is iets wat je niet echt kan kontroleren - maar het is mogelijk een belangrijke stap naar een bepaalde stabiliteit ?

Gepost door: Geert | 08-01-10

Reageren op dit commentaar

heel goed Bientje, je bent op de goede weg.
Dat kopke moet leren van niet depri te worden of zo als het lichaam niet mee wil. Zoooo belangrijk!
Mensjes kijken, zalig :-)

Gepost door: fotorantje | 08-01-10

Reageren op dit commentaar

Dag Bientje, ik begrijp je helemaal, ik had vrijdag zo'n rotdag, ik voelde mij zelfs te zwak om buiten te komen, heb dan maar de hele dag in de zetel gelegen, misschien niet de beste oplossing, soms is bewegen beter maar ja, er zijn nu eenmaal van die dagen dat je echt geen energie hebt. Gelukkig gaat het vandaag weer beter, toch echt een heel vreemd beestje hoor die fibromyalgie. Liefs, Inez

Gepost door: Inez | 09-01-10

Reageren op dit commentaar

Goed zo! Hey Bientje,

het is weeral een stapje verder op het pad van aanvaarding. En dat is een prima wending. Je kan niet blijven vechten; blijven kwaad zijn; ... die negatieve gevoelens maken je trouwens nog extra moe en pijnlijk.

Fijn voor je!

Gepost door: Angel R | 17-01-10

Reageren op dit commentaar

Een beetje het "Mind over matter, if you don't mind it does noet matter" idee?
Ik zou er persoonlijk nu het geduld niet voor hebben, om rustig aan een tafeltje mijn tijd te verdoen, veeeeeeeeeeeel te veeeeeeeeeel te doen!
Dus, goed bezig Bien, meneer doktoor (of madam 'k wil ervan af zijn) zou tevreden knikken als hij (of zij) het wist!

Gepost door: Tina | 17-01-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.