06-02-10

Geblokkeerd.

En plotseling sta je daar... of liever, lig je daar en kan je je ene voet voor de andere niet meer zetten... Vrijdag nog een hele dag fluks heen en weer gelopen en thuisgekomen schiet er plots iets links onderaan in mijn rug. Het is even snel weer weg als het er ingeschoten is en dan schiet er iets in mijn rechterbeen waardoor het voelt alsof ze met messen steken tot onderaan mijn voet. Ik doe er nog een beetje lacherig over en zeg tegen mijn ventje dat als hij me nu achterna zou zitten ik niet ver zou komen, maar de pijn trekt niet weg. In bed slaap ik in flarden want telkens ik me draai (en dat is blijkbaar heel wat keren per nacht) is de pijn in mijn been niet te harden.
En deze morgen wou ik opstaan en dat ging niet meer... kruipen op handen en knieën, dat ging wel, lopen niet.
Wat te doen? Het is zaterdag verdorie! Naar de huisdokter?
En dan? Volgens mij zat er een zenuw gekneld in mijn rug waardoor ik uitstraling had tot in mijn voet, dus een huisdokter zou hier weinig of niks kunnen uitrichten.
Wat dan wel? Ik was al lichtelijk in paniek dat ik het hele weekend op handen en knieën zou moeten kruipen en maandag niet zou kunnen gaan werken! Wat moest ik die mannen daar gaan vertellen? Ze vertrekt op vrijdag huppelend naar huis en kan op maandag niet werken omdat ze niet meer uit de voeten kan? Zij kennen mijn medische achtergrond niet en ik wil dat voorlopig ook zo houden als het even kan!
De osteopaat, die zou me kunnen helpen, daar was ik van overtuigd. Na heel wat geprobeer heb ik hem kunnen bereiken en ik mocht tegen 12u langs gaan. Ik werd gebracht want autorijden kon ik niet!
Diagnose: acute blokkage van het bekken. Ik kan nu alweer mijn ene voet voor mijn andere zetten, zij het niet al te vlug en ik moet vandaag vooral rusten. Morgen mag ik al wat meer stappen en het zou tegen maandag veel beter moeten zijn. 
Als het niet zo zou zijn, is een doktersbezoek en een inspuiting met ontstekingsremmers onvermijdelijk!
Dus duimen maar op de goede afloop!

Commentaren

Duim duim duim! Meisje toch...maar dat hóéft natuurlijk niks met je medische achtergrond te maken te hebben...ik heb dat soort dingen ook regelmatig hoor! Dat kán van het ene op het andere moment...en dat hebben héél veel mensen, niet alleen die met een soortgelijke medische geschiedenis als jij!
Komt inderdaad als je rustig aandoet vanzelf weer goed...rustig aan, maar dus niet echt rusten..zo normaal mogelijk proberen te bewegen hoor, anders verkrampt de rest eromheen en ben je nog verder van huis! (eens meegemaakt en heb toen 12 weken fysio gehad om die spieren weer los te krijgen, terwijl deoorzaak allang weer okee was!)
In ieder geval...veel sterkte!
Liefs!

Gepost door: mizzD | 06-02-10

Reageren op dit commentaar

... Ik kan er over meepraten! En ik duim voor je, dat weet je wel hé zus!!
Hou je goed hoor!

Gepost door: lena | 06-02-10

Reageren op dit commentaar

hallo Bientje Als je het goed vindt, neem ik je ook op in mijn gebeden... Baat het niet, dan schaadt het ook niet.
Goede moed verder en hopelijk is het tegen maandag alweer een pak beter, zoals je osteopaat zegt. Goed dat je hem hebt te pakken gekregen. 'k Vind dat je goed voor jezelf hebt gezorgd.
Liefs.

Gepost door: pelgrimpje | 06-02-10

Reageren op dit commentaar

Ik sluit me aan bij mizzD, heel veel mensen hebben zoiets, daar hoeft niemand toch raar over te gaan doen? Wel gek dat je zoiets niet voelt aankomen, dat dat zomaar ineens kan komen, brrrr!
Heel veel sterkte hoor!

Gepost door: Tina | 07-02-10

Reageren op dit commentaar

Tja, ik kan toch niet echt uitmaken of het iets is wat iedereen wel eens overkomt.
In elk geval is een osteopaat op zo'n momenten dé aangewezen persoon. Hoe ze het doen, ik weet het niet, maar ze doen het toch maar.

Gepost door: Geert | 07-02-10

Reageren op dit commentaar

Bientje ik hoop dat het vandaag veel beter is!!

Gepost door: fotorantje | 08-02-10

Reageren op dit commentaar

Hmm ...vind de opmerking van 'Tina', van 'daar hoef je toch niet raar over te doen' geheel en al voor haar rekening! Ik heb het nergens over raar doen gehad...en het is ook zeker niet raar als iemand enorm schrikt als haar zoiets overkomt...dat is gewoon bijzonder vervelend en pijnlijk, wát de oorzaak ervan ook is. En het kan natuurlijk heel goed door de fibromyalgie veroorzaakt zijn...maar het hóeft niet...dat is het enige dat ik zei.
Ben blij dat het vandaag alweer een stuk beter ging zoals je smste hoor Bientje...mama D is gerustgesteld! :-)))
xxx

Gepost door: mizzD | 08-02-10

Reageren op dit commentaar

@ MizzD Mizzie, ik denk dat Tina gewoon bedoelt dat ze er op mijn werk niet raar zouden moeten over doen, dat iedereen dat kan krijgen, dus dat ze dat niet persé met een medische achtergrond moeten linken. Maar ik moet toegeven dat ik het ook twee keer heb moeten lezen, dat ik het ook eerst anders verstond.
Liefs,

Gepost door: Bientje | 08-02-10

Reageren op dit commentaar

Ooooh... ja in dát geval ben ik het met Tina wel eens dan...ik zou daar op m'n werk ook niet moeilijk over doen hoor...want inderdaad: iedereen kan zoiets overkomen dus.
Sorry voor het misverstand.

Gepost door: mizzD | 08-02-10

Reageren op dit commentaar

Oef, ben blij dat ik las dat het ondertussen al wat beter gaat. Zo'n bekkenblokkage is niet niks hé.
Bij mij schiet mijn linkerbeen soms er 'uit', en dan kan ik ook even niet stappen, door pijnscheuten en omdat ik op dat been niet kan steunen, maar ik heb geluk want meestal met wat schudden en zwaaien schiet dat been weer terug. Het is lastig maar meer niet.
Die bekkenblokkage van jou is echt niet om mee te lachen, ik hoop dat je die spuit niet nodig hebt! En dat je niet vaak meer op handen en knieën moet kruipen!

Liefs,
inge

Gepost door: INGE | 13-02-10

Reageren op dit commentaar

Goh, ik merk nu pas dat ik eerst "verkeerd" geinterpreteerd ben, terwijl ik echt toch heus bedoel wat er staat hoor ...

Ah, ik heb me er al lang bij neergelegd dat mensen lezen of horen wat ze willen lezen of horen, en niet wat er staat of wat er bedoelt wordt.
n ik vermoed dat jij dat wat vaker zal tegenkomen dan ik zelfs.

Blij dat het ondertussen al veel beter is.

Gepost door: Tina | 18-02-10

Reageren op dit commentaar

remedie tegen blokkage hoi Bientje,

Tja, bij blokkages is het bij mij snel beoordeeld. Ontstekingsremmers, pijnstillers en platte rust en veel warmte. Zoveel mogelijk toch, want dat is het enige dat werkt.

"Rust roest" werkt in mijn geval dan helemaal niet, dus gun ik het mezelf ook.

Hopelijk ben je ondertussen al heel wat beter!!!

Groetjes

Gepost door: Angel R | 22-02-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.