13-06-10

Ups en downs.

Goh! Mijn laatste postje dateert hier van 18 april!
Ondertussen zijn we 13 juni, wat gaat de tijd toch snel!
Ach het gaat hier met z'n ups en downs, zoals bij elke fibropatiënt zeker?
Nu eens heel slecht met een gevoel alsof je onder een passerende TGV hebt gelegen en dan weer met pijn, maar een draaglijke pijn, zo'n pijn waaraan we allang gewoon aan zijn geworden... En dan zijn er de goeie dagen waarbij je telkens hoopt dat je miraculeus genezen bent, want je hebt geen pijn!
Helaas, niks is minder waar!
Die hoop wordt me telkens weer ontnomen. Mijn osteopaat zei me laatst "Ik kan jouw pijn tijdelijk verlichten... maar ik heb nog nooit iemand weten genezen van fibromyalgie!" Wel, dan ben ik al blij met de tijdelijke verlichting af en toe, hoe gek dat ook mag klinken!
Soms vraag ik me af of ik die handenvol geld die ik bij de kinesist achterlaat of aan voedingssupplementen besteed niet beter in mijn portemonnee laat zitten?
Ik zou het eens moeten proberen... maar wat als ik dan weer een paar stappen achteruit zet? Want ik voel me over het algemeen wel veel beter dan dik anderhalf jaar geleden, toen de diagnose pas was gesteld... Maar waardoor? Door de wekelijkse kine? Door de voedingssupplementen? Door het anders gaan leven? Door minder te werken? Of door de mix van dit alles?
Wie zal het zeggen?

Commentaren

valt e overwegen Hey Bientje, jaja, ik ken ook dat gevoel van efkes voorzichtje voelen en denken, "zou ik genezen zijn"?
K heb het dan voornamelijk van jou geleerd dat het niet zo is, maar ach, blijven dromen en hopen is niets mis mee he! En vooral genieten van de mooie dagen hé, Soms kan ik zo happy zijn dat mijn man zegt, amai je ziet er nogal goed uit voor iemand die ziek is! Dan moet ik toch efkes grommen en zeggen, verpester, moest je dat nu wel zeggen!
Volg jij maar eens gewoon je gevoel en je ziet wel waar je uit komt zeker! IK denk dat alles zichzelf wel uitwijst zeker???? K hoop het toch!
liefs

Gepost door: christa | 13-06-10

Reageren op dit commentaar

Bientje, dat is wel heel goed dat je je beter voelt dan anderhalf jaar geleden.
Houden zo!

nee, jammer genoeg ken ik ook niemand die er van genezen is
beterschap dat bestaat, maar is inderdaad in periodes
en jou mix van alles kan inderdaad beterschap geven
maar ook het feit dat je weet wat het is en dat je daardoor minder stress hebt

Ik ben ook beter dan 3 à 4 jaar geleden, maar ja slechter kon toen bijna niet
nooit gedacht dat ik nog zo zou kunnen wandelen, wat een prestatie was dat toen ik weer tot het eind van mijn straat geraakte, en fier dat ik was

tja en hoe komt dat dat het dan plots toch beter is
vooral rust helpt hé
willen of niet, het moet gewoon

dikke knuff

Gepost door: fotorantje | 13-06-10

Reageren op dit commentaar

't Is misschien niet fair, en heel gemakkelijk om dat als buitenstaander te zeggen, want je moet een gezinsbudget in evenwicht houden hé. Maar als je je relatief goed voelt bij het geheel van maatregelen, dan zou ik toch nog niet te snel gaan experimenteren.

Gepost door: Geert | 13-06-10

Reageren op dit commentaar

dag Bientje, Het is in ieder geval fijn om te horen dat je vaststelt dat je je beter voelt dan een tijd geleden. Misschien heb je er vooral ondertussen mee leren rekening houden. Wat je therapieën betreft, zou ik voorzichtig zijn met plots alles weglaten. Ik denk dat een goede raad is van het onder begeleiding met beetjes proberen af te bouwen, maar ik zou zeker niet ineens alles stopzetten. Het kost misschien wel geld maar wat betekenen die centjes tegenover het feit dat je je beter voelt? Gezondheid heeft geen prijs, zeggen ze...
Liefs.

Gepost door: pelgrimpje | 14-06-10

Reageren op dit commentaar

vergat ik nog te zeggen
heb je geen F patologie gekregen voor kiné?
als je specialist gewoon een voorschrift geeft voor kiné met vermelding fibro, dan kan de kiné dat aanvragen, kan je iedere week gaan indien nodig, en veel wordt terugbetaald door de ziekenbond

Gepost door: fotorantje | 14-06-10

Reageren op dit commentaar

Ik ken dat. Onze oudste is bijna onherkenbaar veranderd tegenover vorig jaar kan tegen fanfares, gebonk, drilboren, optrekkende brommers en motors terwijl hij twee jaar geleden nog op de grond ging liggen brullen toen er een ezel balkte. Verder heeft hij twee beste vrienden en een grote groep gewone vrienden terwijl hij vroeger niet wist hoe hij iemand moest aanspreken op een gewone manier, is hij bij de top van rekenen in zijn klas terwijl zijn resultaten vroeger om te huilen waren en ondanks dyslectie haalt hij ook nog eens mooie restultaten voor taal. Hij is nog steeds snel afgeleid, maar een zware concentratiestoornis zou ik het niet noemen, zelfs niet licht :-D
Waar komt dat door? Rust, regelmaat, visolie, zijn speciaal dieet, logopedie, een goeie meester? Of allemaal samen? Geen idee. Maar (buiten die goeie meester) heb ik het allemaal in de hand, en ook al kost het veel geld (dieet, visolie, logopedie) ik durf ook niet experimenteren. En ik zàl zeker niet experimenteren.
Liefs,
en groetjs,

Inge

Gepost door: Inge | 14-06-10

Reageren op dit commentaar

Bientje, gelukkig zijn er betere periodes en moet je blijven hopen dat die langer blijven en zo niet dat die terugkomen.Maar experimenteren daar moet je je niet aan wagen.Door de combinatie van alles samen zal het wel zijn dat je je beter voelt.

Gepost door: magda | 20-06-10

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.