26-06-10

Een lieve kaart.

Ik kreeg gisteren van een lieve vriendin een heel mooie kaart met calligrafische tekst... helemaal op mijn lijf geschreven... ik kreeg er zowaar de tranen van in mijn ogen.

Maar ik wil de tekst niet voor mezelf alleen houden. Er zit zoveel wijsheid in voor elk van ons!

Nooit de moed opgeven
kun je niet vliegen, loop
kun je niet lopen, ga
kun je niet gaan, kruip 
maar blijf nooit stilstaan, nooit dalen, immer opgaan

kun je niet lachen, glimlach
kun je niet glimlachen, wees toch blij
kun je niet blij zijn, wees tevreden
maar nooit de moed opgeven en immer voorwaarts streven

E. Mattelaer

 

08:39 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (5) | Tags: kaart, tekst, calligrafisch, wijsheid, vriendschap |  Facebook |

13-06-10

Ups en downs.

Goh! Mijn laatste postje dateert hier van 18 april!
Ondertussen zijn we 13 juni, wat gaat de tijd toch snel!
Ach het gaat hier met z'n ups en downs, zoals bij elke fibropatiënt zeker?
Nu eens heel slecht met een gevoel alsof je onder een passerende TGV hebt gelegen en dan weer met pijn, maar een draaglijke pijn, zo'n pijn waaraan we allang gewoon aan zijn geworden... En dan zijn er de goeie dagen waarbij je telkens hoopt dat je miraculeus genezen bent, want je hebt geen pijn!
Helaas, niks is minder waar!
Die hoop wordt me telkens weer ontnomen. Mijn osteopaat zei me laatst "Ik kan jouw pijn tijdelijk verlichten... maar ik heb nog nooit iemand weten genezen van fibromyalgie!" Wel, dan ben ik al blij met de tijdelijke verlichting af en toe, hoe gek dat ook mag klinken!
Soms vraag ik me af of ik die handenvol geld die ik bij de kinesist achterlaat of aan voedingssupplementen besteed niet beter in mijn portemonnee laat zitten?
Ik zou het eens moeten proberen... maar wat als ik dan weer een paar stappen achteruit zet? Want ik voel me over het algemeen wel veel beter dan dik anderhalf jaar geleden, toen de diagnose pas was gesteld... Maar waardoor? Door de wekelijkse kine? Door de voedingssupplementen? Door het anders gaan leven? Door minder te werken? Of door de mix van dit alles?
Wie zal het zeggen?