17-09-10

Grieperig? Of wat?

Man man man, ik weet het niet meer! Of toch? Wat ik wel weet is dat ik véél te lang heb gewacht om naar de osteopaat te stappen. Vorige week dinsdag kreeg ik al een eerste behandeling en gisteren was de tweede... Binnen veertien dagen de derde... Dat komt ervan als je op je portemonnee gaat zitten hé! Dan mag je drie behandelingen betalen tegenover dat het anders misschien in één keer was opgelost. Ik zal het duidelijk nooit leren!

Maar hoe kan ik het eigenlijk leren? Mijn lichaam maakt het me niet bepaald gemakkelijk om het te begrijpen... het stuurt me allerhande signalen, maar naar welke moet ik luisteren? Nu ook weer! Na de behandeling bij de osteopaat vorige dinsdag kwam ik opgelucht buiten. Ik was precies al vijftien kilo kwijt van het twintig kilo wegende juk op mijn schouders. Helaas! Het was van korte duur. Tegen 's avonds wist ik niet meer hoe gezeten of gelegen om naar mijn favoriete TV-programma te kijken. Drie dagen heeft het geduurd voor ik me weer een beetje mens begon te voelen. Nu panikeer ik daar allang niet meer over. Ik weet dat mijn lichaam soms heel fel kan reageren op de behandeling maar dat er achteraf alleen maar beterschap komt. Maar toch? Het weekend was ook niet bepaald rustig te noemen. Er stond namelijk een feest op het programma. En ik dans zo graag... dus heb ik gedanst... en óf ik gedanst heb... Zondag voelde het aan alsof ik door de mangel was gedraaid. Maar ik wist tenminste hoe dàt kwam!

Maandag leek het beter en dinsdag kreeg ik opeens zo'n gevoel alsof ze de griep op je nek hebben gesmeten. Wat nu weer? Wat is dit? De nasleep van het feest? Het herfstweer? De eerste behandeling die duidelijk nog niet voldoende was geweest? Of écht griep?

Dus alle remmen dicht en rusten. Gaan werken en alleen het hoogstnodige in het huishouden. Op mijn vrije dag zoveel mogelijk rusten. En een dag vrij na de tweede osteo behandeling zodat ik mijn lichaam de nodige rust zou kunnen gunnen om zich weer te herstellen.

Na de tweede behandeling van gisteren kwam ik, in tegenstelling tot de vorige keer, geradbraakt buiten. En ik heb me in 't zeteltje gelegd met een fleece dekentje. Rusten. Ook vandaag stond er niets anders op het programma dan rusten en het voelt al veel beter. Helaas zijn er geen kabouters hier in huis die de overvolle was- en strijkmanden aanpakken, maar ik probeer me er niet druk in te maken. Desnoods gaan we maar weer een tijdje selectief strijken (lees: alleen wat we nodig hebben) en laten we de rest gewoon staan. Die het niet kan zien staan, krijgt van mij het strijkijzer in zijn of haar handen geduwd, nah!

Wil iemand er mij volgend jaar aan herinneren dat de zomervakantie een zware periode is? En dat ik dan écht wel beter voor mezelf moet zorgen? En op tijd en stond, misschien al begin augustus moet gaan denken om de osteopaat te bellen?

15:28 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (8) | Tags: fibromyalgie, rusten, kine, osteopaat, osteopatie, griep, herfst |  Facebook |

Commentaren

Hey Bientje
Ik ga je volgend jaar flik bij de oren nemen en het je eens herinneren!
Veel beterschap! Strijken is nu geen prioriteit!
Wees vooral niet boos op jezelf!
liefs!

Gepost door: christa | 17-09-10

Reageren op dit commentaar

Het is allemaal zo gemakkelijk niet in de praktijk als in theorie hé... Leuk is in het in elk geval niet.
Je kunt maar doen wat je nu al doet, ik zou niet weten hoe je het anders moet aanpakken. Ik duim in elk geval dat het gauw weer 'beter' gaat!

Liefs
Inge

Gepost door: inge | 17-09-10

Reageren op dit commentaar

OK zusje! Ik zal er je aan herinneren volgend jaar! Maar zal je dan naar me willen luisteren als er leuke dingen op je programma staan? :-PP
Hou je goed hé en rust maar op tijd!
Groetjes!

Gepost door: lena | 17-09-10

Reageren op dit commentaar

Hallo Bientje!

Ken dat gevoel en maar denken dat het zal beteren
maar niks betert er, het word alleen mar erger al ik een opstoot krijg! Heb nu al 13 jaar die smerige ziekte en kan er heel boos op zijn!
Maar datmoet ik je niet vertellen zeker!!

Wens je een aangenaam weekend met het zonneke in het verschiet en dat zal deugd doen op ons lichaam he???

liefs, annemarieke, x

Gepost door: annemarieke | 18-09-10

Reageren op dit commentaar

Ons lichaam reageert telkens zo bizar en extreem he. Het is zo onvoorspelbaar.

Je moet je dikwijls in tal van bochten wringen om het toch een beetje haalbaar te maken. Pff.

Maar weet je, wij krijgen het hele jaar door momenten voor "goede" voornemens en meestal zijn die: liever zijn voor ons zelf, zorgen voor ons zelf, ... tja, rekening houden met ons zelf dus.

Geniet maar van veel warmte van je dekentje.
En de strijk? Euh, hier wordt bijna alles opgevouwen.

Daag.

Gepost door: Angel | 18-09-10

Reageren op dit commentaar

Ik zal je volgend jaar, voor zover nodig, in ieder geval aan dit postje herinneren.
Voor de rest denk ik dat ik me bij de reacties van Inge en Lena.... Al mag je niet alle leuke dingen laten schieten natuurlijk. Maar de osteopaat laten schieten, dat mag je dus zeker ook niet doen.

Gepost door: Geert | 18-09-10

Reageren op dit commentaar

Ik vind het ook altijd moeilijk om een diagnose te stellen; griep of opstoot van fibro. Ikzelf ben niet gebaat bij kinési of osteopatie maar als jij je daar goed bij voelt moet je zeker op tijd en stond gaan, Bientje! De plezante dingen moet je je ook niet ontzeggen maar ook hier geldt: alles met mate ;-)
Huishoudelijke hulp zou welkom zijn hè, maar met beetjes werken en op je eigen tempo komt het wel weer goed en degenen die er commentaar op geven, geef je het strijkijzer of wat dan ook maar in hun pollen.
Rust nu maar eens goed en zorg dat je het lekker warm hebt!

groetjes

Gepost door: maike | 18-09-10

Reageren op dit commentaar

Wat ben ik blij dat ik jullie site af en toe kan lezen ,de site met begrip ;,mensen die het ECHT begrijpen
Het is een ware morele steun ,ik wens iedereen ooit (vlug) genezing toe (als het zou kunnen )
Strekte en veel liefs aan alle fibrokes

Gepost door: odette | 12-02-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.