15-11-10

Eerste afspraak in mijn agenda'tje voor 2011...

P1090751.JPG

Mijn agenda'tje 2011...
Het ligt al een tijdje te wachten om in gebruik genomen te worden.
Het was nog onbeschreven,
maagdelijk blank,
tot vandaag.

Want vandaag werd er een afspraak in genoteerd
bij Dr. Lambrecht in Gent.

P1090744.JPG

Kan je het lezen?
Januari?
Nikske januari!
Plak in 't midden van mijn agenda'tje ongeveer...

P1090748.JPG

Kan je het nu beter lezen?
Donderdag 23 juni!!!
Ik heb nog wel even tijd om me erover te bezinnen zeker?
Er is zelfs een wachtlijst met wachtenden voor een betere afspraak, waar ik uiteraard ook opsta! Stoer

 

 

 

07-11-10

In dubio.

Ik sta in dubio.
Maak ik een afspraak bij Dr. Lambrecht in Gent of niet?

Dr. Lambrecht heeft zich gespecialiseerd in CVS en fibromyalgie.
Mijn nichtje is er naartoe gegaan, vindt hem een rare kwiet, maar hij weet blijkbaar waarover hij praat...
En zij vertelde me nu dat ze al een tijdje pijnvrij is door de medicatie die ze van hem voorgeschreven kreeg. Als dat eens kon waar zijn? Ik wil natuurlijk van haar eerst alles haarfijn uitgelegd krijgen. Alle onderzoeken die ze heeft ondergaan, de financiële kant van de zaak, de medicatie die ze krijgt,... ik wil het allemaal weten.
En dan, als ze me heeft weten te overtuigen, dan maak ik een afspraak!
Maar eerst ga ik een overzicht maken van de dingen die me belangrijk lijken. Ik weet dat zij dat ook heeft gedaan en dat hij daar enorm blij mee was! Het zijn dingen die zeker relevant kunnen zijn en die aan de oorzaak kunnen liggen van mijn ziekte. Misschien ga ik hier over een aantal punten ook nog wel dieper in in volgende postjes.

Summier overzicht:
- 2000: zwangerschap van mijn jongste zoon
Deze liep niet over rozen in tegenstelling tot vier jaar eerder bij mijn dochter. Ik kwam amper 9 kilo bij terwijl ik van mijn dochter 20 kilo bijkwam! De week na de bevalling had ik alweer mijn normaal gewicht. Mijn linkeroog leek vergroot en je zag het wit rondom de pupil.

- 2001: ik bleef vermageren na de bevalling (tot 3 kilo per week!), voelde me slecht en beefde. Ik vrat écht alles op wat ik tegenkwam, maar bleef vermageren, zweten, beven.

- Medio 2001 : na bezoek en onderzoeken bij de endocrinologe stond de diagnose vast: Ziekte van Graves of hyperthyroïde. De schildklier werkte te snel, ik moest de borstvoeding abrupt afbouwen voor mijn eigen gezondheid en aangepaste medicatie (L-Thyroxine) werd opgestart.

- 2001 - 2003 : De medicatie houdt de schildklier stabiel. Ik sta onder toezicht van de endocrinologe en in onderling overleg proberen we vanaf 2003 de medicatie geleidelijk aan af te bouwen. Het kan namelijk zijn dat mijn problemen over zijn en de ziekte wegblijft. Maar het kan ook zijn dat ik herval...

- Medio 2003 : Ik begin te werken voor een rasechte psychopaat. De spreekwoordelijke wolf in schaapskleren. Ik moet een behoorlijke afstand rijden per dag maar heb een bedrijfswagen, het vergiftigde geschenk...

- April 2005 : Ik zoek op de valreep een andere job vooraleer hij me helemaal kapot krijgt. Beter, maar toch niet helemaal...

- Begin 2006: De firma waar ik werk wordt overgenomen. Ik herval... Wat te doen? Terug aan de medicatie, behandelen met radioactief jodium of operatief verwijderen?

- Nov. 2006 : In overleg met de endocrinologe wordt de schildklier operatief verwijderd.

- Medio 2008 : Ik denk dat ik oud begin te worden... heb 's morgens overal pijn als ik opsta, slaap slecht en moet mezelf in gang trekken... Is dit oud worden? Of is er iets anders aan de hand? De zoektocht begint.

- Nov. 2008 : Na onderzoeken bij de endocrinologe wordt ik doorverwezen naar een reumatologe. Mijn cortisolwaarden in het bloed zijn laag, maar nèt niet laag genoeg om een bepaald ziektebeeld te verantwoorden (ziekte van Addison). Bij de reumatologe wordt de diagnose fibromyalgie gesteld. Toen ben ik ook deze blog gestart.

Waarom dit overzicht?
Het kan helpen.
Ik weet dat mijn schildklierproblemen onder andere aan de basis liggen van mijn fibromyalgie.
Ik weet ook dat traumatische ervaringen aan de basis kunnen liggen van fibro. Mijn grootste traumatische ervaring was wel mijn tweejarige loopbaan bij de psychopaat...

17:55 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (14) |  Facebook |

05-11-10

Lastig en moeilijk.

Ik heb het lastig en moeilijk de laatste tijd... Het is precies of de problemen en de rekeningen zich maar blijven opstapelen hier. Hoe hard we ook vechten tegen de bierkaai, het lijkt precies of er ons geen ademruimte gegund is. Het is het gevoel dat je moet hebben als drenkeling... je ziet nergens vasteland, je vind geen bodem onder je voeten maar je bent verplicht om te blijven watertrappelen, wil je niet verdrinken.
Alle stress die dat met zich meebrengt, lijkt zich tussen mijn schouderbladen en in mijn nek te verzamelen. De pijn en de spanning zijn een geseling. Gaan we nu serieus terug naar af? Asjeblieft laat het niet waar zijn!
Ik slik meer pijnstillers en spierontspanners dan tevoren. Oké, het zal nog niet overdreven zijn, maar twee pijnstillers per dag (dat was zondag) is er toch over vind ik... En als het dan nog zou geholpen hebben? No way José!
En slapen? Nope. Dat is er ook niet meer bij zonder kunstmatige coma. Damn! Ik ben zo boos. Ik dacht écht dat ik de goeie weg op was.
Waarom heb ik geen geldschijtende ezel?
Waarom win ik de Euromillions niet?
Waarom pakken ze me die beetje centjes ook nog af die ik nog kreeg en waar ik jarenlang heb voor gewerkt?
Dat beetje stempelgeld dat ik nog maandelijks bijgepast kreeg? Terwijl ik toch fulltime heb gewerkt sinds ik ben afgestudeerd en nooit ook maar één dag heb gestempeld?