19-12-10

Het was hier een tijdje stil...

Maar de winter is niet écht het seizoen waarin ik me op m'n beste voel.
En we hebben dit jaar écht wel een serieuze winter met koude temperaturen én sneeuw, écht eentje om U tegen te zeggen!

Nu vind ik niks zo mooi als een sneeuwtapijt, maar NIET als ik er ook nog eens doorheen moet met de auto. Want voor mij is dat dus maximaal stressen! Uit werken gaan, twee kinderen eerst aan twee verschillende scholen afzetten, stressen in de file, stressen om de onverantwoorde daden van sommige chauffeurs en ondertussen stilletjes hopen dat alles toch alstublieft goed komt en dat je veilig je bestemming bereikt.
Ik geef heel eerlijk toe dat ik het eerste kwartier op mijn werk serieus moet bekomen op zo'n dagen.Combineer dit alles (kou, stress) dan nog eens met slapeloze nachten en dan heb je de perfecte mix om pijn te lijden.

Tegen de kou kan ik niks anders doen dan me warm aankleden: thermisch ondergoed, sneeuwbotjes, dikke donsjas, sjaal, handschoenen.

Tegen de stress van het verkeer kan ik weinig doen. Hoewel... dochterlief neemt nu tòch de fiets en gaat de slechte stukken te voet, dat is dan toch al één school minder. En geloof me, 't is de slechtste van de twee. De mentaliteit van sommige ouders is zó kortzichtig en egoïstisch! Ze zouden beter een drive-in maken aan de school, dan zouden ze hun kinderen tot in de klas kunnen rijden.

Tegen de slapeloze nachten doe ik nu ook iets, op eigen initiatief. En ze kunnen de boom in met hun gewenning, want als ik niet kan slapen functioneer ik niet! Ik neem nu elke nacht een tabletje Alprazolam 50mg, spierontspanner en kalmeermiddel (geen slaapmiddel) en ik voel me herboren. De pijn is beduidend minder.
Wel, als dàt helpt dan doe ik dat! We hebben het hier uitvoerig besproken thuis, mijn ventje en ik, en we hebben besloten dat de kwaliteit van het leven voorgaat. Als ik door dat pilletje beter kan functioneren en daardoor ook meer energie heb, dan neem ik dat!

Commentaren

is er een reden waarom je dat niet zou mogen nemen? gewenning ofzo?? Ik kan je alleen maar gelijk geven hoor Bientje...

Gepost door: Blah | 19-12-10

Reageren op dit commentaar

Groot gelijk. En hopelijk blijft de gewenning achterwege, zodat je niet te snel een hogere dosis nodig hebt voor 't zelfde effekt.
En wieweet.... eens je langere tijd beter slaapt kan je proberen om al eens een nacht over te slaan ?

Gepost door: Geert | 19-12-10

Reageren op dit commentaar

Hey Bientje! Ik snap je helemaal hoor!
Een paar weken geleden zat ik ook in zak en as, zat meer te bleiten dan te lachen, ik was niet te genieten, en ik vond dat ook geen leven! Dan ben ik maar weer aan de deanxit gegaan , al is dat weer geen voordeel voor mijn zwaargewicht! Maar soms moet een mens drastische keuzes maken en ik voel me nu ook stukken beter, ik heb het gevoel dat ik ondanks alles terug een beetje leef!
liefs
christa

Gepost door: christa | 19-12-10

Reageren op dit commentaar

Doen waar jij en je gezinnetje beter van worden Bientje!

Gepost door: inge | 19-12-10

Reageren op dit commentaar

hoi,

voor velen een heel gekende situatie hé. Ik moet mijn kids niet naar school brengen maar ik ben toch een stresskonijn als ik er ook maar aan denk dat ze met hun fiets door dat verkeer moeten. Het is al niet erg genoeg met de gladheid dat de roekeloosheid van sommige autobestuurders er nog eens bij komt.

En dat je al een pilletje meer moet nemen om wat te kunnen slapen, dat is normaal hoor. Misschien zul je na een tijdje de pillekes niet meer nodig hebben, jij kent toch je lichaam wel genoeg hé.

Groetjes Gina

Gepost door: Gina | 20-12-10

Reageren op dit commentaar

Hey Bientje

Ik heb gedurende een tweetal jaren een combinatie van Trazolan en Lerivon genomen om te slapen, ik sliep echt supergoed daarmee. Begin dit jaar ben ik terug beginnen afbouwen en nu neem ik al enkele maanden helemaal niets meer, ik slaap nu wel terug minder goed maar het is leefbaar. Van gewenning had ik geen last, ik werd er wel een paar kilootjes zwaarder door :-).

Veel succes!

Gepost door: Inez | 27-12-10

Reageren op dit commentaar

Een goed nachtrust is voor iedereen belangrijk en zeker voor ons, dus neem gerust een slaappilletje als je het nodig hebt! Ik neem al jaren Zolpidem, dat werkt de eerste 4 uren daarna neemt je lichaam het gewoon over. De volgende morgen is het volledig uit je lichaam verdwenen. Zo zie je maar dat niet elk pilletje verslavend werkt en je ontwenningsverschijnselen hoeft te lijf te gaan.

Ik kom je een Gelukkig Nieuwjaar wensen en moge 2011 beter verlopen dan in 2010.

groetjes

Gepost door: maike | 01-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.