19-12-10

Het was hier een tijdje stil...

Maar de winter is niet écht het seizoen waarin ik me op m'n beste voel.
En we hebben dit jaar écht wel een serieuze winter met koude temperaturen én sneeuw, écht eentje om U tegen te zeggen!

Nu vind ik niks zo mooi als een sneeuwtapijt, maar NIET als ik er ook nog eens doorheen moet met de auto. Want voor mij is dat dus maximaal stressen! Uit werken gaan, twee kinderen eerst aan twee verschillende scholen afzetten, stressen in de file, stressen om de onverantwoorde daden van sommige chauffeurs en ondertussen stilletjes hopen dat alles toch alstublieft goed komt en dat je veilig je bestemming bereikt.
Ik geef heel eerlijk toe dat ik het eerste kwartier op mijn werk serieus moet bekomen op zo'n dagen.Combineer dit alles (kou, stress) dan nog eens met slapeloze nachten en dan heb je de perfecte mix om pijn te lijden.

Tegen de kou kan ik niks anders doen dan me warm aankleden: thermisch ondergoed, sneeuwbotjes, dikke donsjas, sjaal, handschoenen.

Tegen de stress van het verkeer kan ik weinig doen. Hoewel... dochterlief neemt nu tòch de fiets en gaat de slechte stukken te voet, dat is dan toch al één school minder. En geloof me, 't is de slechtste van de twee. De mentaliteit van sommige ouders is zó kortzichtig en egoïstisch! Ze zouden beter een drive-in maken aan de school, dan zouden ze hun kinderen tot in de klas kunnen rijden.

Tegen de slapeloze nachten doe ik nu ook iets, op eigen initiatief. En ze kunnen de boom in met hun gewenning, want als ik niet kan slapen functioneer ik niet! Ik neem nu elke nacht een tabletje Alprazolam 50mg, spierontspanner en kalmeermiddel (geen slaapmiddel) en ik voel me herboren. De pijn is beduidend minder.
Wel, als dàt helpt dan doe ik dat! We hebben het hier uitvoerig besproken thuis, mijn ventje en ik, en we hebben besloten dat de kwaliteit van het leven voorgaat. Als ik door dat pilletje beter kan functioneren en daardoor ook meer energie heb, dan neem ik dat!