09-01-11

De morgenstond heeft goud in de mond.

De morgenstond heeft goud in de mond.
Betekenis: Als je vroeg opstaat kan je veel werk verzetten.
Wel ja... het zal wel zeker?

Het slechte slapen is niet over... het is iets beter, maar ik blijf wakker worden vanaf twee uur...
En word ik niet wakker rond die tijd, dan word ik wakker van mijn ventje die op een ontieglijk vroeg uur opstaat om te gaan werken. Stilletjes zijn en op zijn tenen de trap afsluipen ligt niet in zijn aard... hij is meer van het type van de olifant in de porseleinenkast... helaas!
En dan begint die molen in mijn hoofd weer te malen... over vanalles en nog wat... om dan ergens tegen de ochtend toch weer stil te vallen.

Tegen de tijd dat de wekker afloopt ben ik kapot. Mijn lichaam voelt aan alsof ik een marathon heb gelopen. Alles doet zeer en voelt stram en stijf aan. Het voelt aan alsof het nooit meer goedkomt.
En eigenlijk ben ik in mijn hoofd nog zó moe dat ik nog uren in bed zou willen blijven liggen... maar als ik dàt doe, dan is het helemaal om zeep.
Mijn lichaam stuurt signalen uit als dat het rust wil, terwijl rust alle pijn alleen maar verergert.
Dus rekken en trekken en uit dat bed. Een warme douche kan helpen. En dan bewegen. Wasmachine leeghalen, droogkast vullen, was plooien, kleine huishoudelijke dingetjes om het mechanisme te roderen. En het werkt! Na een uurtje uit bed kan ik me bijna niet meer voorstellen hoe gebroken ik eruit gekomen ben.

Mijn bed is zowel mijn vriend als mijn vijand... het is een ware haat- liefdeverhouding!
's Avonds kan ik zo blij zijn als ik me kan neerleggen in mijn warme nestje, terwijl ik het 's morgens in alle talen kan vervloeken...
Ik wou zo graag dat het anders was!
Misschien moet ik straks toch maar weer eens een afspraak maken bij de reumatologe en het over mijn slaapproblemen hebben?
Die afspraak met Dr. Lambrechts is nog zoooooooo ver weg...

17:45 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (7) | Tags: pijn, bed, slapen, slaapmedicatie, reumatologe, bewegen, beweging |  Facebook |

Commentaren

Ik denk dat je dat zeker moet doen zusje!

Gepost door: Jientje | 09-01-11

Reageren op dit commentaar

Hey Bientje,
De volgende keer krijg ik van de kabouterdokter een armband die ik ook snachts moet dragen en die zal registereren hoeveel ik eigenlijk rust en slaap, k ben eens benieuwd. Ik heb er mij neergelegd dat ik geen grote werken meer aan kan en sindsdien gaat het beter met mij! Ik probeer vooral kleine dingetjes te doen zo ben ik eens twee uur bezig geweest om mijn naaikoffer uit te kuisen, alles in orde te steken, maar ik mag niet klagen , ik heb geen kleine kinderen meer, maakt een hemelsbreed verschil hé en ik moet niet gaan werken, dat houdt het voor mij natuurlijk heel erg leefbaar! Maar ik voel me ook stukken beter sinds ik deanxit neem, nog nooit overwogen, is wel een antideppressiva ( slecht voor het gewicht) maar bij doet het heel veel goeds!
liefs
christa

Gepost door: christa | 09-01-11

Reageren op dit commentaar

Misschien een heel domme opmerking, maar ik wil ze toch maken. Ben je er zeker van dat je een goed bed en een goede matras hebt ? Al eens geprobeerd of je in het bed van één van je twee pagadders hetzelfde voorhebt ?

Gepost door: Geert | 09-01-11

Reageren op dit commentaar

Ik vind dat geen domme opmerking Geert! Daarom hebben we zo'n twee jaar geleden besloten om ons bed te vernieuwen en zijn we voor een boxspring gegaan met elektrisch verstelbare hoofd- en voeteneindes en aparte matrassen. Ik kan dus gaan bijregelen waar nodig in de hoogte zonder dat mijn ventje daar last van krijgt. In de hoogslaper van zoonlief waag ik me niet en ik heb het nog niet geprobeerd in het bed van dochterlief... Misschien moet ik dat maar eens doen als ze op kamp is ofzo. ;-)

Gepost door: Bientje | 09-01-11

Bientje toch... een mens zou vanalles proberen hé om beter te slapen...
Ik weet zo snel geen oplossing, het is echt heel complex ook hé.
Ik hoop in elk geval dat er een oplossing wordt gevonden, dat iemand je kan helpen!

Liefs
Inge

Gepost door: inge | 09-01-11

Reageren op dit commentaar

Zeker doen want zo gaat het van kwaad naar erger én het wordt/is een vicieuze cirkel. Ik heb slaapproblemen met tussenpozen, m.a.w. ze gaan gelukkig na een tijd (én vanzelf) over, maar ik weet dus wel waarover je het hebt. Hulp zoeken hoor!

Gepost door: Nana | 10-01-11

Reageren op dit commentaar

Een goede nachtrust doet veel maar als je nillens willens wakker wordt is het normaal dat je geradbraakt bent en hebben je spieren de kans niet eens gehad om te ontspannen. Het is goed dat je een afspraak gaat maken want dit hou je nooit vol Bientje!

groetjes

Gepost door: maike | 10-01-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.