16-04-11

Nieuw ritme.

Oké, de kogel is door de kerk. Sinds 1 april werk ik 24 uur per week ipv 20!
Is het een goeie beslissing? Ik zou het begot niet weten.

Het is vooral een verstandelijk gemaakte beslissing om financieel toch ook mijn steentje wat meer bij te kunnen dragen, want deels door mijn ziekte werkt mijn ventje al geruime tijd 6 dagen op zeven. We zijn geen 'big spenders' maar iedereen weet dat twee opgroeiende kinderen handen vol geld kosten.

Voorlopig heb ik nog enorm veel moeite om in het nieuwe ritme te komen en 's avonds is mijn pijp UIT.
Alsof dat uurtje per dag meer zoveel verschil kan maken? Het zal wel in mijn hoofd zitten zeker?
Gelukkig (alhoewel?) is er de Paasvakantie met een aantal verlofdagen en dan is het weer tot juni voor er weer wat feestdagen tussen zitten.

Ik zal MOETEN wennen aan het nieuwe ritme, terugkrabbelen is geen optie. Ik zal dan maar moeten bekijken hoe ik bepaalde andere zaken anders ga aanpakken zeker?  

09:19 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (13) | Tags: werken, parttime, 24u, 20u, moe, vermoeid, vakantie |  Facebook |

Commentaren

Ik stuur je een steunknuffel want uit ervaring weet ik dat je deze nu hard gaat nodig hebben.
Ik probeerde ooit ook meer te werken en moest daar een hoge prijs voor betalen. Dus ik ga zeker volgen of het jou lukt. (en dan wil ik je geheim kennen he). Succes !

Gepost door: annliesbet | 16-04-11

Reageren op dit commentaar

Ai Annliesbet, dat hoor ik niet graag... Maar gelukkig (wat je gelukkig kan noemen hé?) heb ik alleen fibro en geen CVS...
Ja ik weet het, wat niet is kan nog komen, maar ik beloof hierbij plechtig dat ik zo goed en zo kwaad als mogelijk goed voor mezelf zal zorgen! En als dat betekent dat ik in andere dingen zal moeten schrappen of hulp vragen, dan zal ik niet te koppig mogen zijn om dat te doen hé!

Gepost door: Bientje | 16-04-11

hmpfff, niet eenvoudig... als ik kon kiezen ik zou liefst minder gaan werken, maar 't is ook omwille van 't financiële dat ik het niet kan/doe. Dus ik kan je wel begrijpen. En toch, 't zal niet evident zijn voor je lichaam natuurlijk, 4 uur meer is 4 uur meer he :s JA, je zal moeten kappen in andere dingen dan :( De strijk bvb, laat die doen door je dochter ;-)) Goed idee toch, nee?? :D:D

Gepost door: Blah | 16-04-11

Reageren op dit commentaar

Tja Blahke, dochter is nog niet van die leeftijd dat ze mijn situatie verstaat, écht niet! En dat maakt het ook nog eens superlastig! Als ik iets vraag dan komt daar héél wat protest en gegrom bij kijken. Iedereen zegt dat dat met ouder worden wel weer zal beteren... Ik hoop het écht! Ondertussen moet ik tanden bijten en toch vanalles vragen en het protest voor lief nemen zeker?

Gepost door: Bientje | 16-04-11

ik hoop dat je het aan kan Bientje en duim daarvoor!!!
maar pas op dat je geen cvs in de hand werkt, want met te lang doorbijten en forceren krijg je wel dat als resultaat en ik kan het weten, jammer genoeg wist ik het niet op voorhand.
En denk niet dat cvs gewoon maar extra moe zijn is.
Geniet van het weekend en als de zon er is sla maar veel vitamientjes op

Gepost door: fotorantje | 16-04-11

Reageren op dit commentaar

Ik weet het Fotorantje, ik weet het... Ik zal voorzichtig zijn, ik beloof het!
En die zonnevitamientjes zijn zo belangrijk hé!

Gepost door: Bientje | 16-04-11

hallo Sabine, ik wens je heel veel sterkte!
ik persoonlijk zou het niet zien zitten, maar ik begrijp
je maar al te goed. ik zit al vijf jaar zonder werk en heb daardoor 800 euro per maand minder...
wij zijn ook geen big spenders, maar met drie pubers in huis en een hypotheek, je hebt geen tekeningetje nodig hé
als ik kon zou ik het ook doen
ga ervoor, maar respecteer je grenzen !
veel succes

Gepost door: Sofie | 16-04-11

Reageren op dit commentaar

O Sofie, je zit in een gelijkaardige situatie als ik... Nee, ik hoef geen tekeningetje...
Bedankt voor de steun!

Gepost door: Bientje | 16-04-11

Ik hoop dat je je nieuw ritme kan vinden zusje, en dat je je grenzen niet overschrijdt. Je zal toch moeten oppassen dat je niet tever tever gaat lees ik hier.

Gepost door: Jientje | 16-04-11

Reageren op dit commentaar

Bientje slaat haar overal door en nu zal dat ook lukken! boven dien zal dit ook van invloed zijn voor later, voor het geval je ooit moest aan de ziekenkas geraken, maar laat ons hopen dat dit nog in de eerste 20 jaar niet nodig is. ik geloof er vast in dat je je ritme zal vinden, en mja ook al zal er daar thuis dan wat moeten voor inschieten, het zei dan zo hé,
veel moed en succes met je beslissing!
liefs

Gepost door: christa | 16-04-11

Reageren op dit commentaar

Haha, 't mag ook al eens wat ludieker zijn, een kommentaar op een ernstige blog.
Je zit in een luxepositie: je hebt er twee in huis die ALLES zouden doen om maar geen gestoofd witloof te moeten eten. En voor wat hoort wat hé, dus kunnen ze misschien wat werk uit je handen nemen in ruil voor appelmoes bijvoorbeeld.
En dan langzaam opbouwen naar elke week drie keer witloof... Mislukt het plan, ze hebben dan op z'n minst toch witloof leren eten !

Gepost door: Geert | 16-04-11

Reageren op dit commentaar

Terugkrabbelen kan niet, dan toch zéker van te vóren alvast de dingen regelen hoor meissie...dat je er niet met een rotklap tegenaan loopt en alles in duigen valt. Het niet op z'n beloop laten en denken 'we zien wel waar het schip strandt'...kom aan, er zullen vast wel dingen te regelen zijn om jou thuis wat werk uit handen te nemen...jouw kids zijn dan misschien nog te jong om alles te begrijpen, ze zijn in ieder geval niet gek..je zult misschien wel versteld staan van wat ze nog wel begrijpen!
Ik wens je in ieder geval heel veel goede moed en hoop dat alles reuze mee zal vallen uiteindelijk!
Liefs! xxx

Gepost door: mizzD | 17-04-11

Reageren op dit commentaar

Tedoeme... ik hoorde er niks meer over en dacht dat het opgelost was.... niet dus...
Misschien eens met Paulien rond de tafel gaan zitten en duidelijk uitleggen wat er aan de hand is en dat 's avonds jouw pijp echt uit is, en vragen, 'wat denk je dat jij zou kunnen doen om mij te helpen?' Misschien dat ze dan met voorstellen komt waar jij nog van verschiet? Dan heeft ze het zelf voorgesteld hé? Hier werkt zo'n tactiek heel goed.

Gepost door: inge | 17-04-11

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.