31-05-11

Autoritten.

Lange ritten met de auto zijn hels. Als chauffeur wel te verstaan.
Lange ritten zijn zowiezo al niet leuk omwille van de stramme ledematen, maar als chauffeur heb je er dan nog eens de stress van het verkeer bij ook.


Een jaar geleden kochten we een nieuwe, comfortabele gezinswagen. Daarbij letten we vooral op de ruimte, de veiligheid,... maar ook op de zetels die in hoogte verstelbaar waren, vooral voor mij, zodat het in en uitstappen gemakkelijk zou gaan. Als je mij vanachter in een lage auto plooit en je rijdt een half uur met mij rond, dan kom ik er gegarandeerd niet meer alleen uit, dan heb ik hulp nodig om me eruit te trekken.

De zetels van de nieuwe wagen hebben ook een rugsteun die verstelbaar is. Zalig want ik heb een holle rug.
Het enige wat we over het hoofd hebben gezien bij de aanschaf van de auto is het gebrek aan goeie armsteunen. Als ik dus een rit van bijna twee uur moet doen zoals vandaag en dan nog eens twee uur terug moet keren... dan heb ik de dag nadien onvoorstelbaar veel last van mijn armen want die hebben bijna de hele autorit gehangen. Ik rij namelijk altijd met mijn handen 'tien voor twee' aan het stuur en dus hebben mijn armen geen steun.

Maar vandaag heb ik eerst de zetel in onze salon geplunderd vooraleer ik vertrok. Gewapend met kleine en grotere kussens en rolletjes ben ik vertrokken naar het werk. En vooraleer ik me aan de bijna twee uur durende rit waagde heb ik mij deftig tussen de kussens geïnstalleerd, uit het zicht van mijn collega's want die hebben daar niks mee te maken. Een vrij dik kussen onder mijn linkerarm, tussen het portier en de zetel geklemd en een rolletje onder mijn rechterarm. Ik denk dat had de politie mij tegengehouden dat ze nogal ogen zouden hebben getrokken. Maar het zat zeer comfortabel en ik hoop dat ik dan toch al die pijn heb kunnen voorkomen voor morgen! Tong uitsteken

21:18 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (7) | Tags: auto, autorit, kussens, pijn, salon, zetels, comfort, wagen |  Facebook |