04-09-12

Slaapendoscopie en het vervolg daarop.

De slaapendoscopie op 23 april is meegevallen. Ik was onder narcose, dus ik heb niets gevoeld van een cameraatje dat via mijn neus en/of mijn mond mijn keel inging. Ook nadien had ik geen nare na- of bijwerkingen, alleen was ik wel heel erg moe.
De uitslag van de endoscopie was verrassend. De achterkant van mijn tong is vrij breed. Dat samen met littekenweefsel van mijn schildklieroperatie, zorgen ervoor dat mijn keel vrijwel dicht zit en dat zeker 's nachts, want dan zakt alles naar achter zoals op deze foto en krijg ik geen lucht meer.

apneu.jpg

Ook tijdens de dag heb ik hier last van en dit kan volgens Dr. Lambrecht mee aan de oorzaak liggen van de spier- en gewrichtspijnen. Longfunctietesten wijzen uit dat ik een enorme longcapaciteit heb, maar die niet gebruik of kan gebruiken omwille van die obstructie in mijn keel. Dit leidt tot zuurstoftekorten in het lichaam met als gevolg verzuring en pijn.

Oplossing zou een operatie zijn, namelijk het weglaseren van stukjes uit de basis van mijn tong zodat er meer ruimte komt in mijn keel. Een vrij pijnlijke operatie, vergelijkbaar met het weghalen van de keelamandelen bij volwassenen... Wenkbrauw ophalen met 75% kans op slagen. Ik stond niet echt te springen om dit te laten doen maar Dr. Lambrecht en mijn huisdokter hebben mij overhaald het toch te doen. Ten eerste zou er iets fysisch kunnen worden gedaan aan de oorzaak van mijn probleem. Ten tweede ben ik nog te jong (Lachen) om het zo te laten en om de rest van mijn leven chemische rommel te nemen om een kunstmatige goede nachtrust te hebben...
Dus gaan we ervoor. De operatie is gepland voor 9 oktober.
Ik hoop dat het alle pijn waard zal zijn en dat ik bij die 75% zal zijn die erbij gebaat is!
Duimen maar!

Commentaren

Iemand van onze praatgroep heeft ook zoiets laten doen, alleen nog in ergere vorm, wegnemen van de huig, stuk van de de tong wegnemen enz. K heb hem al een tijdje niet meer gezien nu. Als je eens zijn emailadres wil om uitleg te vragen, wil ik je dat graag geven. Heel veel sterkte voor de operatie!

Gepost door: christa | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

Dat is een hele boterham en ik begrijp dat je er niet voor staat te springen. Maar een goede nachtrust is toch wel een oplossing van vele problemen. En ganse dagen gewrichtspijnen, dat is niet te onderschatten. Succes ermee!

Gepost door: myriam | 05-09-12

Reageren op dit commentaar

Hey Bientje, heb gisteren die man gezien en ze hebben opnieuw slaaponderzoek gedaan en het scheelt 30 procent, dus, ik zou zeggen, ga ervoor!
Groetjes

Gepost door: christa | 14-09-12

Reageren op dit commentaar

En nu, Bientje?

Hoe gaat het NU met je?

Groetjes,
Angel

Gepost door: Angel R. | 26-12-12

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.