16-04-13

Enkele maanden verder - na de operatie

Ondertussen zijn we weer bijna een jaar verder! Wat vliegt de tijd!
Maar kom, de lastige operatie in de keel is ook alweer dik zes maanden achter de rug en het gaat goed met me en dat wou ik toch even met jullie delen!
De operatie zelf begin oktober (multilevel lasertherapie van het gehemelte en de basis van de tong) was geen pretje. Vooral niet omdat het in dagkliniek werd uitgevoerd. 's Middags word je naar huis gestuurd met een enorm pijnlijke keel, een verstopte neus en een zak pijnstillers en dan ben je op jezelf aangewezen. Ik wil hier niemand bang maken, zeker niet, maar de eerste nachten zijn een hel. Geen lucht, angstig, pijn,...
Maar mocht iemand jou zeggen dat dit de oplossing zou zijn van je probleem, ga ervoor want het is het waard!
Ik zou het zó opnieuw doen!


Ik wou ook niet eerder hier een nieuw postje plaatsen als dat ik met zekerheid één en ander kon evalueren.
De eerste bij wie het opviel dat er beterschap was, was de kinesiste. Voordien kon ze wrijven tot ze blauw zag, mijn spieren bleven keihard... Vrij kort na de operatie kwam hier al verandering in. De spieren kwamen losser maar ze bleven nog wel niet los... Dat blijkt dus perfect normaal te zijn want die zijn het gewoon om verkrampt te zitten en laten niet zo gemakkelijk los.
Zelf merkte ik ook algauw dat bepaalde dingen me beter afgingen, nota bene fietsen. We hebben hier dicht bij ons huis een lastige voetgangers- en fietsersbrug over het kanaal. Die gaat in twee delen omhoog en in twee delen omlaag. Vroeger kon ik het eerste deel fietsen naar boven en moest ik noodgedwongen het tweede deel te voet gaan. Nu fiets ik in één ruk de twee delen naar boven. Zalig als je aan kleine dingen begint te merken dat er beterschap is!

Mijn laatste bezoek aan Dr. Lambrecht en de daarbij horende longfunctietesten en inspanningsproeven bewezen zwart of wit dat het beter gaat met me. Eén bepaalde waarde waar blijkbaar veel belang wordt aan gehecht was van 47% naar 83% gegaan! En het kan alleen nog maar beteren zeker? De zuurstof heeft vrije toegang tot mijn lichaam en mijn spieren.

Een nieuwtje gaan ze van mij niet meer maken vrees ik, daarvoor ben ik ondertussen te oud.
En ik heb zeker ook nog mijn slechte dagen. Ik noem ze de dagen waarop mijn lichaam zich geen raad weet met de nieuwe situatie. Ik kan me soms helemaal ontwricht voelen. Moeilijk uit te leggen...

Het plan is nu om de medicatie stilletjes aan af te bouwen, zowel de Trazolan (slaapherstellend) als de Sifrol (voor de rusteloze benen) en te proberen tegen het einde van dit jaar medicatievrij te zijn zodat ik met de armband van Dr. Lambrecht opnieuw mijn slaap kan laten evalueren. Ik zou ook een nieuw slaaponderzoek kunnen overwegen, maar waarom een duur onderzoek als het met minder ook kan?

Commentaren

Wat fijn om dit te lezen Bientje! Go for it girl!

Gepost door: christa | 18-04-13

Reageren op dit commentaar

Dr. Lambrecht zegt U?
Ik zal u eens zeggen wie lambrecht is..
Mijn psychiater heeft me ooit gezegd dat het een kwakzalver is en bovendien een charlatan is die op de rug van mensen die nergens anders meer terechtkunnen héél véél geld vraagt.

Hij heeft me nooit geholpen voor mijn cvs...
Maar hij ontdekte dat er een scheur zat in mijn baarmoeder en dat ik een gezwel had in mijn schildklier.

Voor het 1e probleem ben ik in volle angst naar de gynaecoloog gegaan. Resultaat: die scheur was gewoon het litteken dat ik overgehouden heb van een spoedkeizersnede...

dan dat gezwel: Hij schreef me L-thyroxine voor.
Ik moest speciale scans laten doen en hij was zo blij want geen enkele scan toonde dat er geen gezwel te zien was, dat betekende dat het een goedaardig gezwel was...

Ik ben vorige maand 5 weken opgenomen geweest voor eens een groot onderhoud.
Dus ik moest naar de endocrinologe.. Dr De Weer.
Zij liet maar twee testen doen en dezelfde dag stond ze aan mijn bed samen met de arts die de testen had gedaan met het nieuws dat er absoluut GEEN GEZWEL zat in mijn schildklier! ik ben daar beginnen wenen en wenen... Al 6 jaar heb ik pillen moeten nemen voor iets dat er niet was. 6jaar dat mijn schildklier niet goed werkte en dat mijn hormonenhuishouding volledig verstoord was.

Dat is Lambrecht, ne leugenaar nen bedrieger en zoals mijn psychiater ne charlatan die mensen mensen misbruikt voor héél véél geld!

En waarom moest je die testen doen met alleen je slipje aan??

Hij heeft zoveel "goeds" gedaan voor mij dat ik al 3 jaar in een rolstoel zit als gevolg van mijn CVS en Fibromyalgie...

Ingrid Driesen.

Gepost door: ingrid driesen | 23-04-13

Reageren op dit commentaar

Beste Ingrid,

Jammer te horen dat jij niet bent geholpen. Bij mij heeft Dr. Lambrecht nooit het geld uit mijn zakken geklopt of me zelfs maar enig ander onrecht aangedaan. Onderzoeken in alleen maar een slipje? Nooit gehad!
Hij blijft een mens en kan net als andere mensen inschattingsfouten maken, maar vooraleer hij iets onderneemt is de behandeling of de ingreep wel goed onderbouwd mèt de mening van andere artsen.
Dus ik blijf heel tevreden en ik hoop dat er ook nog veel andere mensen door hem zullen kunnen worden geholpen.

Gepost door: Bientje | 23-04-13

Ja Bientje, als je geholpen bent is het een goeie arts, ben je niet geholpen is het een slechte arts. Ik denk dat iedere arts wel tevreden en ontevreden klanten heeft.

Gepost door: christa | 23-04-13

Reageren op dit commentaar

Ik heb ook cvs en fibromyalgie. Dr is nu eenmaal niet veel wat een dokter kan doen daaraan. Zelf het heft in handen nemen en je levensstijl aanpassen. Dat is wat ik doe. Dokter Lambrecht kan je alleen maar je diagnose geven en zoeken naar andere lichamelijke problemen die de cvs en fibromyalgie kunnen verergeren..

Gepost door: Sofie | 23-04-13

Ik sluit me volledig aan bij de mening van Bientje, Christa en Sofie. Bovendien, als ik zo vrij mag zijn om deze opmerking te maken, vind ik het erg gewaagd wat jouw psychiater over zijn collega-dokter zegt. In mijn ogen doe je zoiets niet. Mocht ik zo uithalen naar iemand van mijn collega's, zou ik in ieder geval een flinke blaam krijgen van mijn bazen. Maar goed, ik neem aan dat het niet leuk is als je niet kan geholpen worden. Ik wens je dan ook veel succes en veel moed bij het vinden naar een oplossing voor je probleem. Hopelijk word je snel beter.

Gepost door: Valérie | 23-04-13

Reageren op dit commentaar

Dag Bientje
Hoe gaat het nu met jou? ben benieuwd eigenlijk.
lang geleden dat we een update kregen :-)

Gepost door: nathaly | 17-08-13

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.