04-01-14

Wat gaat de tijd snel!

Laatste update alweer van april?
Mijn God waar blijft de tijd?

Wel, ik heb toch wel een en ander te vertellen!

In juni wilde mijn persoonlijke trainer (mijn echtgenoot) aan mijn conditie gaan werken. Geleidelijk aan uiteraard! Dus begonnen we samen te fietsen... Enfin, samen... Een beetje tegenwind en hij twee meter voorop en ik zat al te puffen tegen 16 km per uur... Op die manier zouden we het niet al te lang volhouden, dat kan ik je wel vertellen! Want als ik dan nog eens kwaad word... Uiteindelijk wisselden wij eens van fiets, hij op mijn degelijke stadsfiets en ik op zijn sportfiets. En ik liet hem achter me! Haha. Helaas is dat laag hangen over het stuur met een pijnlijke nek en schouders niet lang uit te houden, dus dat was ook weer geen goeie oplossing. Dus is mijn ventje op zoek gegaan naar een lichte damessportfiets met fijne bandjes en een verstelbaar stuur en kreeg ik er zo eentje kado van hem. Het is dus een damessportfiets waar je ook nog een fietstas kunt aanhangen en waarvan je het stuur zowel héél laag als héél hoog kan zetten. Helemaal mijn ding want ik wil nog wel mijn jas mee... en mijn tas... en wat te drinken... Zoenen

En dus begonnen we met trainen. Elke zondagmorgen stippelden we een knooppuntenroute uit. Eerst waren dat toertjes van een 18-tal km en tegen het einde van de zomer waren dat tochten van +/- 40 km aan een gemiddeld tempo van 20 à 21 km per uur. We hebben ook een drietal uitstappen gedaan met de tandem. Héérlijk is dat! Ik kan het iedereen aanraden! Je echtgenoot kan geen twee meter voor je uit rijden, hij kan je niet losgooien en je moet écht wel elkaars tempo volgen! Onze langste tocht met de tandem was 72 km! Uiteraard stopten we hier en daar voor een terrasje, een ijsje,... Ik verlang verdorie nu alweer naar de zomer!

Na september beginnen de dagen flink te korten en met al dat regenweer dat we toen hebben gehad was fietsen niet écht een optie meer. In september ben ik met turnen gestart, éénmaal per week. Nu ja, niet elke week, ik schrikkel wel eens als ik me niet goed voel of moe ben. En op zondagmorgen gaan mijn ventje en ik fitnessen. Zo proberen we wat we deze zomer hebben opgebouwd toch een beetje te behouden! Maar ik mis toch wel de zomer en de buitenlucht hoor!

Naar Dr. Lambrecht ben ik ondertussen nog niet terug geweest want ik ben naar de huisartse geweest na mijn laatste afspraak bij hem om een afbouwschema voor de slaapmedicatie en zij was helemaal niet akkoord om af te bouwen. De medicatie voor de rusteloze benen moet ik sowieso blijven nemen van haar en dat halve pilletje Trazolan voor het slapengaan is écht niets vergeleken met wat andere mensen soms slikken volgens haar. Nu moet ik toegeven, ik ben ook bang om het weg te laten want ik voel me nu véél energieker dan een jaar geleden en zou écht niet graag weer wakker liggen in het holst van de nacht! Dat gebeurt soms nog wel eens mèt de Trazolan ook, dus...
Ik zal wel zien, misschien maak ik tegen de zomer weer een afspraak en dan zal hij waarschijnlijk niet tevreden zijn dat ik niet afgebouwd heb, maar dan zal hij wel zien dat ik toch wel al een héél ander mens ben dan voorheen!

Oh ja, voor het geval je zou denken dat alle pijn nu bij toverslag weg is, dat is niet zo. Hoewel mijn pijnstillers er meer en meer werkloos bij liggen. Deze week bijvoorbeeld ben ik weer goed lam geslagen. Waarschijnlijk de weerslag van de drukke feestperiode, dus ik maak me niet écht zorgen. Het weer is ook nat en koud, ook niet echt wat onze spieren en gewrichten willen... en dan nog wat kopzorgen op het werk erboven op, dan weet je het al zeker?

Laat de dagen maar vlug weer langer worden!
En laat die zon maar weer schijnen!
Want dàt hebben we nodig.

15:05 Gepost door Bientje | Permalink | Commentaren (2) | Tags: conditie, fietsen, sportfiets, fitness, turnen |  Facebook |

Commentaren

Hey Bientje! Ik ben er ook zo eentje , die van als het een beetje beter is, direct de medicatie wil stoppen, vanwege mijn overgewicht dan! Heb dat deze week ohk gedaan, mijn rivotrildruppeltjes stopgezet en nachten heel moeilijk in slaap geraakt, zelf met mijn halve trazolan.
En wat vijn voor jou dat het lukt om zo'n verre fietstochten te maken! Ik ben deze namiddag naar de solden geweest en ik kon gene weg meer met mijn manke poten!
Allee, ,k zou zeggen, doe zo voort en ik duim met jou voor een vroege lente!

Gepost door: christa | 04-01-14

Reageren op dit commentaar

j'apprecie votre site internet et je me permet de mettre un lien vers le mien . n hesitez pas a visiter !

Gepost door: plombier paris | 21-02-15

Reageren op dit commentaar

De commentaren zijn gesloten.